De competitiewedstrijd Ajax – FC Twente zaterdagavond is compleet uitverkocht. In totaal zullen er meer dan 51.000 toeschouwers in het stadion aanwezig zijn.

Exact 132 dagen na de kampioenswedstrijd staan Ajax en FC Twente wederom tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Er zijn wel verschillen: Zo staat bij FC Twente inmiddels een andere trainer aan het roer; bij Ajax is de jarige Job van 15 mei uiteraard opnieuw de coach.

Bekerhouder Twente is voorafgaande aan de wedstrijd, net als op de 15e mei, de trotse lijstaanvoerder. Landskampioen Ajax volgt, ook al net als toen, op een puntje. ,,Dat Twente weer bovenaan staat, betekent dat het een goed team is”, aldus De Boer op de persdag voor de topper. ,,Het is nog niet sprankelend, maar Twente wint zijn wedstrijden gemakkelijk. Kan je nagaan als het écht gaat lopen. Bovendien staat Co Adriaanse voor zijn vijfhonderdste wedstrijd als coach in de Eredivisie, wat betekent dat hij een schat aan ervaring meebrengt.”

De Boer trof Adriaanse en diens spelers dit seizoen al eerder. Eind juli stond de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma, die Ajax overigens verloor. ,,Daar heb ik toch een heel bevredigend gevoel aan over gehouden”, herinnert De Boer zich. ,,Wij waren dominant, maar benutten de kansen niet. Twente kon en kan uit het niets scoren, heeft veel scorend vermogen. Marc Janko heeft er al zeven gemaakt, Luuk (de Jong, red) doet het op deze positie fantastisch. Douglas heeft de vorm van vorig seizoen weer te pakken. Kortom: Twente is een goede ploeg. Maar wij zijn ook goed en wij zijn ook niet bang voor Twente. Ik wil van mijn team wel hetzelfde spel zien als in de Johan Cruijff Schaal.”

Tekst: Ajax