Volgens Erik ten Hag gaat Ajax de kraker in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord woensdag ‘Europees benaderen’. Tegenover de camera van Ajax TV vindt de trainer dat de Amsterdammers wat recht te zetten heeft.

“A, hebben we daar wat recht te zetten en B, gaat het om een plek in die finale”, aldus Ten Hag, doelend op de 6-2 nederlaag die de Ajax in januari leed tegen de Rotterdammers. “Dat betekent dat wij de wedstrijd Europees moeten benaderen en dat we alles moeten afroepen om een en ander recht te zetten. Maar zeker ook om de finale te bereiken, daar is alles om te doen. Dat betekent dat we een sterk team nodig hebben en dat ieder voor zich honderd procent moet geven.”

Ten Hag zag Feyenoord afgelopen zondag sterk voor de dag komen in de uitwedstrijd tegen PSV (1-1). “Ook met tien man bleven ze voetballen en speelden ze zich regelmatig onder de druk uit. Ze bleven naar voren spelen en kwamen ook op voorsprong, dat was gewoon uitstekend. We weten dat we heel goed moeten zijn woensdag, willen we daar gaan winnen.”