Ajax onder 19 is goed begonnen aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Met enkele verrassende namen won het de eerste twee duels, waardoor het zondag al verzekerd is van een plek in de finale.

Eén van die verrassende namen is Filip Frei. Frei is een 18-jarige Zwitser, die uit de jeugdopleiding van FC Zürich komt. De proefspeler begon in het openingsduel tegen Sparta (2-1 overwinning) in de basis als rechtsachter en liet zien prima te kunnen voetballen. Verdedigend stond hij zijn mannetje en ook aan de bal maakte hij een sterke indruk. Hij ging geregeld moeiteloos zijn tegenstander voorbij om op te stomen en uiteindelijk de bal voor het doel te brengen. Na een harde tackle moest de jongeling het veld echter geblesseerd verlaten.

Hij bracht daarna dan ook wat tijd door met de fysio in de fietsruimte. De tweede wedstrijd tegen Ajax Cape Town (2-1 overwinning) keek Frei toe vanaf de tribune. Het is dus nog maar de vraag of Frei morgen minuten zal maken, aangezien zijn bovenbeen flink ingepakt was.

Filip Frei is al langer in beeld bij Ajax en was in maart nog op stage bij FC Barcelona met zijn broer Luka Frei, die ook bij FC Zürich speelt. Luka Frei is een middenvelder die door Mundo Deportivo qua speelstijl werd vergeleken met Andrés Iniesta. Het is onduidelijk hoe lang de proefperiode van Filip Frei duurt.

Morgen gaat de NextGen series om 10:30 weer verder in het Olympisch Stadion met de wedstrijd tussen Ajax Cape Town en Sparta Rotterdam. Om 11:45 speelt Ajax hun laatste groepswedstrijd tegen het Japanse Sagan Tosu. De finale, met Ajax, start om 15:15. Koop hier snel je kaarten!

‘Ajax laat oog vallen op Zwitserse tweeling van FC Zürich’