Ajax wil op het laatste moment nog de transfermarkt op om een extra spits aan de selectie toe te voegen, zo laat Erik ten Hag weten aan De Telegraaf. Door de voortdurende blessure van Kasper Dolberg kan de trainer alleen over Klaas-Jan Huntelaar beschikken.

“In de Champions League heb je twee goede centrumspitsen nodig”, zegt Te Hag in het ochtendblad, die hoopt dat Dolberg wel snel weer kan aansluiten. “op het moment dat ik bij Ajax tekende kreeg ik de mededeling dat hij geblesseerd was geraakt en sindsdien heb ik nauwelijks over hem kunnen beschikken. En ja, in de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig.”

Verder is de oefenmeester blj met de selectie waarover hij de beschikking heeft. “Marc Overmars heeft met de rest van de directie zijn nek uitgestoken. Marc, het Technisch Hart en ik hebben zo de selectie kunnen samenstellen. De technische staf heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Met elkaar hebben we een goede analyse gemaakt waar we spelers nodig hadden en welke spelers daarvoor in aanmerking kwamen. Daarna er zijn krachtsinspanningen geleverd om dingen voor elkaar te krijgen.”

“Fantastisch als we iets kunnen neerzetten in de poulefase”