Ajax is opnieuw hard onderuit gegaan in Eindhoven. PSV was in het Philips Stadion met 3-0 te sterk.

Ajax begon met dezelfde opstelling als waarmee het in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Champions League aantrad. Zonder aanvoerder Matthijs de Ligt dus en met Carel Eiting. Ook achter de namen van Klaas Jan Huntelaar en David Neres stond een vraagteken, maar zij konden allebei aan de aftrap verschijnen.

Het begin was fel, vooral van de kant van de Eindhovenaren. Hakim Ziyech wist een aantal keer David Neres goed te bereiken. De Braziliaan kreeg veel ruimte, maar een kans leverde het niet op. Nadat Blind over de grond werd geklopt door Luuk de Jong counterde PSV er snel uit. Bergwijn schoot hard en laag over de grond, waarop Onana goed redding bracht. Via de rebound kwam de bal buiten de zestien bij Pereiro terecht. De Uruguayaan werd niet aangepakt door Eiting en schoof de 1-0 binnen. Enkele minuten later sloeg PSV weer toe. Ajax trad wederom verdedigend weifelend op waarna Luuk de Jong de 2-0 scoorde. Na een halfuur spelen gaf Ziyech de bal goed en scherp voor de goal. Tadic kwam net te kort om de bal binnen te lopen. Ook zat er nog een PSV-voet tussen, die de voorzet onschadelijk maakte. PSV bleef de lange bal hanteren, en met succes. Want dit was de voorbode voor ook de 3-0. Wederom verdedigde Ajax slecht waardoor PSV kon toeslaan via de rebound. Dit keer was Lozano er snel bij om de bal binnen te tikken.

Na rust bracht Erik ten Hag Kasper Dolberg en Donny van de Beek voor Klaas Jan Huntelaar en Lasse Schöne. Het wedstrijdbeeld veranderde in de eerste minuten van de tweede helft niet. Ajax werd twee keer via Ziyech gevaarlijk, maar de grootste dreiging kwam van de thuisploeg. Ajax probeerde wel te voetballen maar het lukte niet om grote kansen te creëren. PSV werd aan de andere kant telkens nauwelijks aangepakt. Waar bij PSV voor rust de bal goed viel bij de goals, iets wat ze wellicht ook afdwongen, wilde het bij Ajax maar niet lukken. Na een hoekschop kreeg Ajax de bal tot net voor de doellijn, maar het lukte de Ajacieden niet om de bal in het doel te schieten. De Amsterdammers waren ondermaats vandaag en kwamen niet meer in de buurt om de wedstrijd überhaupt nog een beetje spannend te maken.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Ryan Gravenberch. De middenvelder werd het jongste talent dat in het eerste elftal van Ajax debuteerde: 16 jaar en 4 maanden oud. Daarmee loste hij Clarence Seedorf af.