Ajax zal tijdens de zomerstop vol gaan voor de komst van Adam Maher en Marco van Ginkel. De spelers van respectievelijk AZ en Vitesse staan al langere tijd op de schaduwlijstjes van de Amsterdammers. Voorwaarde is wel dat Christian Eriksen en Siem de Jong vertrekken. De Telegraaf schrijft donderdagochtend dat de kans steeds groter wordt dat Ajax in gaat zetten op Maher en Van Ginkel.

Van Ginkel ziet Ajax wel zitten. Hij geeft aan dat Vitesse wel bij de top-5 hoort, maar dat de druk niet te vergelijken is met bijvoorbeeld Ajax. “Qua druk is het waarschijnlijk onvergelijkbaar. Misschien heb ik dat inderdaad nodig. Maar ik ben pas twintig jaar, hè. Aan de andere kant, spelers van bijvoorbeeld Ajax worden soms na tien wedstrijden in het eerste geselecteerd voor Oranje. Bij Vitesse zie ik dat niet snel gebeuren. Bij een club als Ajax heb je een bepaald soort voorrang”, zegt Van Ginkel tegen het Algemeen Dagblad.

Bij een eventueel vertrek van Toby Alderweireld gaat Ajax geen vervanger kopen. Joël Veltman zal dan het centrale duo vormen met Niklas Moisander. Veltman speelde dit seizoen in zeven competitieduels mee en maakte daarin een prima indruk. Het ligt dus niet voor de hand om voor deze positie de transfermarkt op te gaan.