Ajax onderneemt vandaag een poging om Luciano Narsingh (21) over te nemen van SC Heerenveen meldt De Telegraaf. „De club heeft contact met me opgenomen”, zegt de zaakwaarnemer van de aanvaller, Mino Raiola. „We zijn geïnteresseerd”, bevestigt Frank de Boer. „Of we hem per direct willen hebben? Dat kan zo maar zo zijn”, lacht de trainer. „We kijken op dit moment wat de mogelijkheden zijn.”

De Boer is zeer gecharmeerd van de Amsterdammer. „Hij is een van de beste rechtsbuitens van Nederland. En je ziet dat we op dit moment problemen hebben aan de buitenkant. Bovendien weten we niet hoelang Miralem Sulejmani aan de kant zal staan.”

Volgens Raiola is Narsingh nog niet met een overstap bezig. „Daar wil hij pas over nadenken als de clubs eruit zijn. Daar is hij heel volwassen in. De focus ligt nu nog volledig op Heerenveen. Maar Luciano is Amsterdammer. Welke Napolitaan zegt dat hij niet voor Napoli wil spelen? En welke jongen uit Milaan wil niet naar Inter of AC toe? Aan de andere kant heeft hij buiten Amsterdam furore gemaakt. Niet alleen Ajax, maar ook PSV of Twente zou een kans zijn. Zijn nieuwe club moet sportief en financieel een stap vooruit zijn. En niet één van de twee.”