Door de 0-1 overwinning op AZ in de halve finale van de KNVB Beker is het heel goed mogelijk dat Ajax de eerste club in Nederland wordt die alle Nederlandse prijzen in één seizoen pakt. Op zaterdag 27 juli 2013 werd de eerste prijs binnengesleept, toen AZ met 2-3 werd verslagen in een strijd om de Johan Cruijff Schaal. Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en een eigen doelpunt van Jeffrey Gouweleeuw maakten de eerste prijs van het seizoen mogelijk.

Bij de Johan Cruijff Schaal kan later in het seizoen het kampioenschap in de Eredivisie worden toegevoegd. De Amsterdamse formatie staat bovenaan in de Nederlandse competitie met nog zes wedstrijden te gaan. Daarnaast speelt het op zondag 20 april 2014 de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip. Mocht Ajax zowel de titel als de KNVB Beker pakken, dan is het de eerste ploeg die alle Nederlandse prijzen in één seizoen wint.

Overigens pakte Ajax wel eerder een triple. In 1972 won het sterrenteam met onder andere Johan Cruijff, Sjaak Swart en Piet Keizer de Nederlandse competitie, de KNVB Beker en de Europacup I. PSV herhaalde dit kunststukje zestien jaar later, in 1988.