© Proshots

Terwijl Van de Beek, Tadic en Onana bij de uitreiking van de Ballon d’Or aanwezig waren, hadden overige Ajacieden een ander gala om bij te wonen. Zij waren namelijk aanwezig bij de vierde editie van het Ajax Gala. De opbrengst voor de Foundation was daarbij behoorlijk.

Opgehaalde bedrag

De Foundation haalde dit jaar namelijk een bedrag op van maar liefst € 547.570,- waarmee ongelooflijk veel gedaan kan gaan worden. De Ajax Foundation zal de opbrengst besteden aan verschillende liefdadigheidsprojecten, uiteraard in samenspraak met de gemeente Amsterdam. Erik ten Hag was met een clinic van de trainer goed voor € 75.000,-. Ook Tagliafico zorgde voor een bedrag door zijn tekening van de Griekse God Ajax te verloten voor € 16.000,-.

Tafelheren

Maandagavond waren 230 gasten aanwezig die waren verdeeld over verschillende tafels. Jari Litmanen, Frank de Boer, Edwin van der Sar, Aron Winter, Richard Witschge en John Heitinga waren tafelheer. De gasten konden onder meer genieten van optredens van Lange Frans, The Four en Romy Monteiro.

Ballon d’Or

De Ballon d’Or was eveneens een groot succes voor Ajax. Maar liefst vier (oud-)Ajacieden behaalden namelijk de top 30 van 2019. Donny van de Beek kreeg plek 28 toebedeeld, Dusan Tadic eindigde op plaats 20, Matthijs de Ligt veroverde plek 15 en Frenkie de Jong werd elfde.