Ajax is er niet in geslaagd om de eerste echte topper in de competitie winnend af te sluiten. Zonder veel beleving werd een verdiende nederlaag geleden tegen een sterk PSV. Ajax mocht lang in een punt geloven, maar tien minuten voor tijd maakten de Eindhovenaren de klus af.

Frank de Boer dacht PSV het best te kunnen bestrijden met  een ‘valse nummer negen’. Dit resulteerde in een basisplaats voor zowel Amin Younes als Viktor Fischer. Het eerste echte gevaar in de wedstrijd was gelijk raak. Pereiro ging de combinatie aan met Locadia in het strafschopgebied. De buitenspeler kreeg de bal met enig fortuin mee en oog in oog met Jasper Cillessen schoot hij hard in het dak van het doel. Veel tijd om na te genieten kreeg PSV niet. Binnen drie minuten schoot Younes de gelijkmaker achter keeper Jeroen Zoet. Een gekraakt schot van Riechedly Bazoer kwam bij de handige buitenspeler terecht. De Duitse jeugdinternational draaide naar binnen en liet de Eindhovense goalie kansloos. Ajax kon na de gelijkmaker niet doorstoten. PSV werd langzamerhand de dominerende partij in de Amsterdam Arena. De Amsterdammers hadden geen antwoord op het bewegende middenveld van de regerend landskampioen. In de 42e minuut ging spits Locadia alleen af op de goal van Cillessen na dom balverlies van Jairo Riedewald. De voorhoedespeler omspeelde de keeper, maar de inzet werd net op tijd voor de doellijn weggewerkt door Veltman. De corner die het resultaat was van deze verdedigende actie werd goed ingekopt door Jeffrey Bruma. Zijn poging werd gelukkig bij de tweede paal weg gekopt door Bazoer. De formatie van Frank de Boer mocht dus van geluk spreken dat de tussenstand halverwege 1-1 was.

De tweede helft begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. In de 52e minuut was Davy Pröpper dicht bij de 1-2 toen zijn niet al te harde schot terecht kwam op de paal. Met Thulani Serero in de ploeg voor Younes, probeerde Ajax meer vat te krijgen op het middenveld. In de 68e minuut raakte ook Ajax het houtwerk. Op de  harde inzet van Fischer had Zoet absoluut geen antwoord, maar helaas spatte het vlammende schot uiteen op de paal. Met Arek Milik in de ploeg voor Nemanja Gudelj bij Ajax, kwam PSV tien minuten voor tijd alsnog op 1-2. Pereiro werd diep gestuurd, kapte naar binnen en liet Cillessen en Riedewald kansloos. Na de tegengoal verving Schöne de vrij onzichtbare Anwar El Ghazi. Met de Deense routinier in de ploeg trachtte Ajax aan een slotoffensief te beginnen. Het enige wat dit offensief Ajax opleverde, was een hoop frustratie en een gele kaart voor Mitchell Dijks. Na negentig minuten gespeeld te hebben, floot scheidsrechter Nijhuis af en dropen de Amsterdammers met een terechte 1-2 nederlaag van het veld af. Ajax nieuws Ajax1.nl