Ajax heeft zaterdag wederom punten verspeeld. De Amsterdammers leken na een uur met een 1-3 voorsprong veilig te zijn, maar een hectische slotfase resulteerde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. De onterecht afgekeurde goal van Ryan Babel is hierdoor extra zuur. Het was al de vijfde remise van het seizoen voor de ploeg van Frank De Boer, die FC Twente nu uit het oog lijkt te gaan verliezen.

Heracles begon aan de wedstrijd in een 3-4-3 formatie en leek hiermee aan te geven vol op de aanval te willen spelen. Ajax heeft in het verleden weleens moeite gehad met tegenstanders die de opbouw onder druk zetten en kon de borst zaterdagavond dan ook nat maken. De Amsterdammers, die zonder Ryan Babel in de basiself het veld betraden, wisten zich in de beginfase echter redelijk eenvoudig onder de druk vandaan voetballen. De eerste kans mogelijkheid viel wel voor de thuisclub te noteren. Samuel Armenteros kon niet geheel vrij inkoppen na een voorzet en moest genoegen nemen met een hoekschop. Vlak hierna was het aan de andere kant raak.

Ajax kreeg de overhand in het duel en wist dit na tien minuten te vertalen. Lasse Schøne dook goed de ruimte in en zag zijn inzet in eerste instantie naast het doel eindigen. Ben Rienstra beroerde het leder echter nog voor de lijn en gaf het een fataal zetje mee: 0-1. Een kwartier later kreeg de Deense middenvelder dan wel zijn naam op het scorebord te zien. Vlak na een gevaarlijke aanval van Heracles kwam Ajax er snel combinerend uit. Siem De Jong bezorgde de bal uiteindelijk bij Schøne, die met een mooie stift de voorsprong verdubbelde. Heracles was hierna dicht bij een antwoord, maar Lerin Duarte zag zijn vrije trap via de paal naast het doel eindigen.

Direct na rust leek Ajax het duel te gaan beslissen. Derk Boerrigter was na een opnieuw teleurstellend optreden achtergebleven in de kleedkamer. Babel nam de linksbuitenpositie over en kwam vrijwel meteen in scoringspositie. De voorzet van Tobias Sana werd echter net voor zijn voeten achter het doel gewerkt.

Mike Te Wierik bracht na een uur de spanning weer even terug in de wedstrijd. Geklungel in de verdediging bij een spelhervatting leverde een uitgelezen kans op voor de verdediger, die van dichtbij uit de draai raak knalde. Een paar seconden later was de marge alweer twee. Sana kreeg de bal na een weggewerkte voorzet op een paar meter van het doel op de slof en faalde niet. Duidelijk was in ieder geval dat de alles-of-niets-fase eraan zat te komen.

De aansluitingstreffer van Thomas Bruns luidde deze definitief in. De middenvelder schoot van afstand mooi raak en gaf zijn ploeg hiermee nog meer hoop op een goed einde. Enkele goede reddingen van een wederom uitstekend spelende Vermeer hielden Ajax op de been. Babel scoorde nog wel, maar werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. Geoffrey Castillion miste vervolgens een paar grote kansen en bespaarde zijn werkgever de gelijkmaker. Deze viel in de blessuretijd alsnog. Luis Pedro krulde na een mooie actie de bal in de verre hoek. De Amsterdammers speelden hierdoor voor de vijfde maal gelijk dit seizoen.