Volgens de Engelse boulevardkrant The Sun zou Ajax zich mengen in de strijd om Mason Mount. De 19-jarige middenvelder staat onder contract bij Chelsea en werd dit seizoen verhuurd aan Vitesse.

Daar maakte hij in 28 Eredivisie-duels een goede indruk met 8 goals en 8 assists. Dat zou echter niet alleen tot interesse van Ajax geleid hebben. Ook PSV, Werder Bremen en Sporting Lissabon zouden geïnteresseerd zijn in de middenvelder.

Ajax zou de middenvelder zelfs definitief van Chelsea over willen nemen. Of Chelsea daar ook voor open staat en hoe hoog de transfersom dan zou moeten zijn, is niet bekend. Mount ligt nog tot medio 2021 vast in Londen.

Update 11 mei:

De kans dat Mason Mount volgend seizoen bij Ajax speelt lijkt steeds kleiner te worden. De goede prestaties van de middenvelder van Vitesse is ook zijn werkgever Chelsea opgevallen. “The Blues” overwegen nu om het negentienjarige talent door te schuiven naar het eerste elftal, meldt The Sun.

Het is nog onbekend of de middenvelder daadwerkelijk wordt doorgeschoven naar de hoofdmacht of dat hij nog een jaar wordt verhuurd. Het is in ieder geval wel zeker dat Mount de voorbereiding met Chelsea zal gaan afwerken. Dit zou dan slecht nieuws zijn voor Ajax die de Engelsman wil vastleggen. Ook Sporting CP en tal van clubs uit de Premier League zouden interesse hebben.