Ajax wordt al een aantal jaren in verband gebracht met de 23-jarige Argentijn Cristian Pavón en de Amsterdammers zijn de buitenspeler van Boca Juniors nog altijd niet vergeten, zo meldt El Crack Deportivo op Radio Génesis. In januari borrelden de geruchten weer op en nu bevestigen Argentijnse media opnieuw de Amsterdamse interesse.

Volgens het Argentijnse medium volgt Ajax Pavón reeds sinds 2017. “En ondanks dat Cristian de laatste tijd in mindere vorm is, heeft Ajax altijd een goede indruk van hem gehad.” Afgelopen vrijdag luisterde de aanvaller, na zes wedstrijden geblesseerd te zijn geweest, zijn rentree op met een goal en een assist in de wedstrijd tegen Banfield (2-0).

Op het WK in Rusland vorig jaar speelde de 11-voudig international nog vier wedstrijden, waarvan een maal als basisspeler. Hierdoor wist hij de aandacht van Lionel Messi op zich te vestigen, die volgens de geruchten de clubleiding van Barcelona vroeg werk zijn komst te maken. “Hij is heel snel en een heel ander type dan al onze andere spelers”, zou de vedette gezegd hebben.

Boca gaf hem echter een nieuw contract tot medio 2022, met daarin een afkoopsom van 42,5 miljoen euro. Toch beseft de Argentijnse topclub dat deze transfersom niet realistisch is, en zou sportief directeur Nicolás Burdisso momenteel in Europa zijn om met Ajax te praten over een transfer. Dit meldt fanaccount Información CABJ op Twitter.

Ajax zou naar verluidt tussen de 9 en de 10,5 miljoen euro overhebben voor Pavón, die in zijn hele carrière 79 competitiewedstrijden speelden en daarin goed was voor 21 doelpunten en 23 assist.