Ajax is het Europese seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel in Thessaloniki.

De Amsterdammers kenden een vliegende start tegen PAOK. Al na een kleine tien minuten werd een vrije trap van Ziyech van richting veranderd door een PAOK-verdediger en vloog in het doel. Ajax hield daarna nog een tijdje het overwicht en had in het eerste halfuur maar liefst 75% balbezit.

Maar daarna raakte Ajax het helemaal kwijt en liet het PAOK zelfs tot een voorsprong komen door 2 goals in 6 minuten. En de Grieken hadden zelfs de mogelijkheid om voor rust nog op 3-1 te komen, maar Joel Veltman wist dat met een goede ingreep te voorkomen. De voormalig aanvoerder was een paar keer erg belangrijk, al zat hij er ook behoorlijk naast bij één van de tegengoals.

Gelukkig bleef het dus maar 2-1 voor rust en kreeg Ajax de kans om zich te herpakken na rust. En dat deed het dan ook redelijk. Al snel was het Hakim Ziyech die de 2-2 op de schoen had na een goede bal van Nico Tagliafico, maar hij wist de bal niet op doel te mikken. Even later viel wél de 2-2, dankzij Klaas Jan Huntelaar. Die was na een halfuur al ingevallen voor de geblesseerde Kasper Dolberg. Overigens was het meer geluk dan wijsheid dan Huntelaar de 2-2 maakte. Hij kreeg de bal tegen zich aan gespeeld door een verdediger van PAOK.

Ajax kreeg weer wat meer de overhand en had een aantal fraaie aanvallen, terwijl bij PAOK de energie op leek te zijn. De ploeg van Erik ten Hag wist daar echter niet meer van te profiteren, al was het nog wel dicht bij. Vlak voor tijd mikte Razvan Marin een vrije trap goed op doel, maar de keeper wist ‘m weg te tikken.