Ajax is de zoektocht naar vervangers voor vertrekkend RvC-voorzitter Hans Wijers en de naar algemeen directeur gepromoveerde Dolf Collee gestart, aldus de Telegraaf. Hans Wijers kondigde in oktober zijn vertrek uit de RvC aan en droeg toen Leo van Wijk voor als nieuwe voorzitter.

De vacature die is vrij gekomen door het doorschuiven van Dolf Collee naar de functie van algemeen directeur, staat echter nog open. Volgens de Telegraaf zou Ajax in het het geheim in gesprek zijn met Peter Mensing, die al meer dan dertig jaar werkzaam is bij PricewaterhouseCoopers (PWC).

Mensing houdt zich daar bezig met groeistrategieën voor (internationale) bedrijven, marketing, sales, distributie strategieën en corporate herstructurering. In 2005 stond Mensing in de lijst met “Top 15 consultants”, samengesteld door FEM Business. Daarnaast zou een functie in de RvC van Ajax niet de eerste adviserende rol zijn voor Mensing. Zo is hij onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stadsschouwburg in Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonish orkest.