Ajax zag afgelopen week de beoogde winteraankoop Diego Lainez naar Real Betis Sevilla vertrekken. Hierdoor lijkt de transfer van David Neres naar Guangzhou Evergrande, dat 43 miljoen euro overhad voor de Braziliaan, niet door te gaan. Jeroen Elshoff waarschuwt Ajax voor een ontevreden wisselspeler.

“Ik zou wel even met hem gaan zitten”, zegt de commentator op een voetbalpodcast van de NOS. “Hij heeft zich niet altijd even prettig gedragen op de momenten dat hij op de bank zat. Een van de bekende geruchten die gaat is dat toen hij hoorde dat hij tegen Benfica niet zou spelen de boel echt op stelten heeft gezet. Je moet wel zeker weten dat hij normaal verder gaat.”

Over Lisandro Magallán, die wél naar Ajax kwam, hoorde NOS-collega Jan Roelfs al positieve verhalen. “Ik zat een aantal dagen om de hoek van het stadion van River Plate in Buenos Aires. Magallán heb ik – ik wil niet zeggen ‘op de voet’ – gevolgd. Die is van Boca, daar mag je eigenlijk niet over praten als je in de wijk van River Plate logeert.”

“Maar het is toch wel leuk om de bekende Uber-taxichauffeurs een beetje te polsen. Zelfs de River Plate-aanhangers waren positief over Magallán als verdediger. Dat wil wel wat zeggen. Men reageerde positief als je zei dat Ajax deze speler had gekocht. Maar we moeten kijken wat hij echt kan toevoegen aan Ajax als De Ligt vertrekt”, besluit Roelfs.