© Proshots

FourFourTwo heeft een lijst opgeteld met de beste talenten onder de 21 jaar. Ajax is in de lijst goed vertegenwoordigd. Jairo Riedewald (26), Davinson Sánchez (28), Riechedly Bazoer (36) en Kasper Dolberg (57) behoren volgens de Engelse site tot de beste 59 talenten van de wereld.

Jairo Riedewald – Plaats 26

Jairo Riedewald staat hoog op de lijst. De verdediger annex middenvelder staat namelijk op plek 26. “Riedewald staat in een illuster rijtje van veelzijdige verdedigers, zoals Ruud Krol, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De passing van het 20-jarige talent is subliem en zijn vaardigheid om lange passes en verticale passes te geven, is van een fantastisch hoog niveau.”

“Hij is niet de langste en niet de sterkste verdediger, maar zijn kracht licht vooral in het lezen van een tegenaanval, wat er voor zorgt dat hij ook op het middenveld uit de voeten kan. De Nederlander heeft de potentie om een topverdediger te worden, maar moet wel oppassen dat zijn veelzijdigheid om op meerdere posities te spelen hem niet schaad.”

Davinson Sánchez – Plaats 28

Over de Colombiaanse verdediger zijn de Engelsen zeer te spreken. “Het gebeurde niet vaak dat Ajax scoutte in Zuid-Amerika, dat deed het vooral in Scandinavische landen. Maar dat is sinds de komst van hoofdscout Henk Veldmate veranderd. De Amsterdamse club heeft afgelopen zomer twee grote jonge talenten naar Nederland gehaald: het Colombiaanse duo Mateo Cassierra en Davinson Sánchez. Terwijl hij zich eigenlijk nog aan het aanpassen is aan het Nederlandse voetbal, is hij al aan het uitgroeien tot één van Ajax’ beste aankopen in de recente geschiedenis.”

“Naast Ajax was ook FC Barcelona geïnteresseerd in Sánchez, een ‘monster’ van een verdediger.  Hij wint bijna al zijn luchtduels, heeft een nagenoeg perfecte tackle in huis en scoorde recent twee keer tegen PEC Zwolle. Zijn lange passes kunnen nog beter, maar hij laat wekelijks zien waarom hij als één van de beste talenten van de Copa Libertadores, de beker die hij afgelopen seizoen won met Atletico Nacional, werd gezien.”

 Riechedly Bazoer – Plaats 36

Ondanks dat hij bij Ajax dit seizoen in een moeilijke fase zit, wordt Bazoer ook beschouwd als één van ’s werelds beste talenten. “Als Bazoer geen dip had gehad dit seizoen, dan had hij veel hoger gestaan op deze lijst. De middenvelder was een favoriet van Frank de Boer, maar gleed, mede door zijn vorm, langzaam naar de bank toe onder Peter Bosz.”

“Er is soms wat twijfel of Bazoer de absolute top zal gaan halen. Zijn toekomst ligt centraal op het middenveld, maar voor nu is hij meer een box-to-box-speler. Hij is een perfecte passer, heeft het vermogen om teamgenoten te linken en kan van afstand scoren.”

Kasper Dolberg – Plaats 57

De pas onlangs 19 jaar geworden Kasper Dolberg speelt sinds het begin van dit seizoen in het eerste van Ajax. In de punt van de aanval maakt de Deen indruk, en dus ook op FourFourTwo. “Het is nog maar een paar weken geleden dat de jonge Deen voor de illustere club van Johan Cruijff en Marco van Basten voor het eerst wist te scoren: in het duel tegen PAOK schoot hij van afstand knap raak.”

“Ondanks het feit dat Ajax Bertrand Traoré huurde, kreeg Dolberg de afgelopen weken de kans bij Ajax. En misschien nog wel belangrijker dan de kansen die hij kreeg, is dat hij zonder enige moeite slaagde voor deze ‘test’. Het Ajax-talent heeft snelheid, is sterk en heeft een fantastisch schot in zijn benen. Achter zijn stoïcijnse gezicht en stille persoonlijkheid schuilt een kalmte en een gebrek aan nervositeit. Voor een spits zijn dat prima eigenschappen. Het is vergelijkbaar met zijn landgenoot Christian Eriksen toen hij doorbrak bij Ajax. En dat is geen slecht voorbeeld om te volgen…”

Check hier de hele lijst van FourFourTwo.