Het voetbal tegen Heracles Almelo was niet goed. Een inspiratieloos Ajax kon de Almelose muur niet kapot spelen. Behalve dit was er nog iets dat opviel: de kwaliteit van het grasveld in de Amsterdam Arena. Overal op het veld ging spelers onderuit en leek de wedstrijd soms op een slechte repetitie van ‘Dancing with the Stars’. Na de wedstrijd lieten Nemanja Gudelj en Jasper Cillessen weten tegenover De Telegraaf dat het zaak is dat er wat aan de gebreken van de grasmat wordt gedaan.

”Ik wil niet de schuld geven aan het veld, maar het maakt het er niet makkelijker op. We kregen counters tegen omdat spelers weggleden”,  aldus de middenvelder. Jasper Cillessen was het mijn teamgenoot eens. ”We praten hier al langer over. Ik heb ook begrepen dat er nu intern over gesproken gaat worden. Het is duidelijk dat het beter moet.” Daarnaast vertelde Ajax-watcher Mike Verweij dat de spelers de toezegging hebben gekregen dat er vandaag uitgebreid naar de mat wordt gekeken om te kijken hoe dit moet worden opgelost.

Overigens was de klaagzang geen gevalletje als de boer niet kan zwemmen dan ligt het aan het water. Heracles aanvoerder Mark-Jan Fledderus deelde de mening van de Ajacieden. ”Het ziet er heel goed uit, maar de bovenlaag is heel glibberig. Je heb weinig grip en dat is jammer voor het voetbal. Dit is niet echt genieten.”