Ajax lijkt naast verdediger Milos Kosanovic te grijpen, de 25-jarige speler van KV Mechelen is namelijk dicht bij een overgang naar Standard Luik, zo meldt zijn zaakwaarnemer aan Ajax1.nl. Kosanovic is een linksbenige centrale verdediger en daarnaast vrijetrappenspecialist. Bij Ajax had hij de concurrentie aan moeten gaan met Jaïro Riedewald en Nick Viergever.

Standard Luik heeft een bod gedaan van 1,9 miljoen, maar omdat Kosanovic nog een contract heeft tot medio 2018, wil KV Mechelen echter 2,5 miljoen ontvangen. Toch verwacht de zaakwaarnemer van Kosanovic dat de deal binnen een paar dagen gesloten wordt. Er was wel contact met Ajax, maar de Amsterdammers brachten nooit een officieel bod uit.

Ook was er contact met Hellas Verona, maar de Italiaanse club bleek de transfersom niet in één keer te kunnen voldoen. In plaats van Kosanovic ging Hellas Verona daarom voor de clubloze Urby Emanuelson. Emanuelson vertrok in 2011 bij Ajax en maakte toen de overstap naar AC Milan. Vervolgens werd hij verhuurd aan Fulham, waarna hij de stap maakte naar AS Roma. Daarna ging hij aan de slag bij Atalanta Bergamo, maar sinds afgelopen zomer was de 29-jarige speler clubloos. Hij hield een tijdje zijn conditie op peil bij Ajax, maar hij kreeg geen contract aangeboden.