Ajax heeft zondagmiddag op Woudestein eenvoudig weten te winnen van Excelsior: 1-7.

Het duurde even voordat de eerste goal viel, maar dát er een goal voor Ajax zou vallen, was wel duidelijk. Er gingen al tal van aanvallen en corner aan vooraf. Na een halfuur was het Van de Beek die uiteindelijk de ban brak. Vlak voor rust verdubbelde Ajax de score via Schöne. De Deen liet maar weer eens zien dat hij een magistrale vrije trap in de benen heeft en schoot vanaf 24 meter via de onderkant van de lat raak.

Ajax bleef na rust gretig en de ingevallen Rasmus Kristensen liet zich meteen gelden. Na een fraaie crosspass van Daley Blind gaf Kristensen de bal perfect voor voor Van de Beek, die het slechts af hoefden te maken. Met een marge van drie leek Ajax even de weg kwijt. De Ligt liet zich eenvoudig wegzetten en leidde zo de 1-3 in. Een smetje, want Ajax hield dit seizoen al zo vaak de nul, maar dus niet in Rotterdam.

Excelsior was vervolgens ook een paar keer dicht bij de 2-3, maar Ajax wist de marge te herstellen dat 3 goals. Tagliafico zette nog even een sliding in de vijandelijke zestien in, waardoor Van de Beek met een hakje Dolberg kon bedienen. Al met al een fraaie teamgoal. Twintig minuten voor tijd kreeg Ajax ook nog wat hulp van de Rotterdammers, toen Schouten de bal in eigen doel knikte.

Daarna was schiettent Kralingen geopend. De ingevallen Huntelaar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal nog terug het veld in komen, maar voor Ziyech was het wel raak. Vanaf de rand van de 16 schoof hij de bal tussen de benen van een verdediger door het doel in. Ook Neres zag zijn naam nog op het scorebord verschijnen. Het was de zevende Ajax-treffer van de middag en daar bleef het ook bij. Ajax kan met een goed gevoel richting de interlandperiode.