Ajax doet wederom goede zaken in de Eredivisie; FC Utrecht wordt in de Johan Cruijff Arena totaal overklast door de Amsterdammers. Vooral in de eerste helft speelt Ajax bij vlagen weergaloos voetbal. De wedstrijd, die werd afgewerkt zonder uitsupporters, eindigt in 4-0 voor Ajax.

Na het doordeweekse spektakelstuk in de Champions League, leek het alsof Ten Hag zijn ideale basiselftal gevonden had. Door de knieblessure van David Neres moest de trainer echter opnieuw gaan puzzelen. Ten Hag zag in de Zakaria Labyad de geschikte oplossing. De oud-speler van FC Utrecht maakte dit seizoen nog geen speelminuten. De overige tien namen op het wedstrijdformulier bleven ongewijzigd met de elf die het dinsdag tegen Chelsea opnamen.

FC Utrecht is een traditioneel lastige wedstrijd voor Ajax, de eerste kans is dan ook voor de Domstedelingen. Maher stuurt Kerk richting de goal van André Onana, de doelman redt knap en daarnaast blijkt het buitenspel te zijn geweest. De eerste grote kans voor Ajax komt van Daley Blind; FC Utrecht krijgt de bal niet helemaal weg na een hoekschop en Blind vindt via een kopbal FC Utrecht-keeper Paes in zijn weg. Niet veel later is het Lisandro Martinez met een hard schot op de paal, Labyad werkt vervolgens nog binnen met de hak, maar de bal is dan inmiddels al uit geweest. De wedstrijd gaat in de eerste fase redelijk over en weer. Uit een slordige counter van FC Utrecht is het Ajax dat kan omschakelen. Labyad bereikt Promes maar ook hij stuit op doelman Paes, Ajax creëert kans na kans in de eerste tien minuten maar weet zichzelf nog niet te belonen. Na 14 minuten gespeeld te hebben is het dan raak voor Ajax. Tadic brengt de bal voor de goal en vervolgens volleyt Donny van de Beek de bal subliem tegen de touwen. De Amsterdammers spelen erg goed combinatiespel, FC Utrecht daarentegen heeft steeds meer moeite de bal vast te houden. Ajax beloont zichzelf voor het goeie spel in de 24e minuut. Promes brengt de bal hard in de 16, Tadic komt goed voor zijn man en werkt de 2-0 binnen. Heel even lijkt het erop dat de VAR nog roet in het eten gooit, het balbezit van Ajax wordt ingeleid door een vermeende overtreding van Blind, maar het doelpunt wordt uiteindelijk ook door de VAR als geldig bestempeld. Het doelpunt van Tadic is het 100ste Eredivisie-doelpunt van Ajax in dit kalenderjaar. Er volgt een flinke domper voor FC Utrecht en Bart Ramselaar, de middenvelder raakt geblesseerd in duel met Blind en kan niet verder spelen. Hij wordt vervangen door Joosten. Na 40 minuten gespeeld te hebben valt ook de 3-0. Na een flitsende aanval schiet van de Beek, vanaf de rand van het strafschopgebied, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. De assist komt van Labyad. Dat Onana in de extra tijd een diepe bal op de borst controleert staat wel symbool voor de eerste helft, Ajax is oppermachtig en speelt met het strijdbare FC Utrecht.

Eerste schot van de tweede helft is van Ziyech, Labyad levert in de omschakeling goed voorbereidend werk, Ziyech’s schot mist kracht. In de 55ste minuut brengt Ten Hag Sergiño Dest binnen de lijnen, hij vervangt Mazraoui. Na een uur gespeeld te hebben neemt Ziyech het doel van FC Utrecht nog maar eens onder vuur, hij vindt wederom Paes. Enkele minuten later is het weer de FC Utrecht-keeper die redding brengt, ditmaal op een kopbal van Tagliafico uit een vrije trap van Ziyech. Het eerste doelpunt van de tweede helft valt dan uiteindelijk toch. Martinez mist eerst nog een grote kans, na weer een hoofdrol voor Paes, maar maakt uit de corner die volgt alsnog de 4-0. Ten Hag brengt Huntelaar vervolgens als vervanger voor Tadic in de punt van de aanval.  Hoewel Ajax in de tweede helft een stuk rustiger aandoet creëert het nog een hoop mogelijkheden. Met nog een kwartier op de klok mag Noa Lang nog minuten maken. Hij vervangt Labyad, die onder luid applaus naar de kant gaat. In de 80e minuut krijgt Lang de kans op z’n eerste Eredivisie doelpunt, zijn schot is niet overtuigend genoeg. Bij FC Utrecht mag Vaclav Cerny invallen, de oud-Ajacied krijgt een warm applaus van de fans. Vlak voor het einde van de wedstrijd heeft Ajax via Ziyech nog een grote kans op 5-0, maar de concentratie lijkt een beetje weg bij de aanvaller, zijn inzet gaat over de goal. Zo eindigt de wedstrijd in 4-0 en doet Ajax weer goeie zaken in de Eredivisie, waar het gat met de nummer twee minimaal zes punten blijft.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Martinez, van de Beek, Promes; Labyad, Tadic, Ziyech.

Opstelling FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Maher, Van Overeem, Ramselaar, Gustafson; Van de Streek, Kerk.