Ajax schijnt geïnteresseerd te zijn in een spits van Nacional Montevideo, namelijk Santiago Garcia. Eerder meldden de media in Uruguay dat Ajax in gesprek was met Nacional over een mogelijk samenwerkingsverband. Dit op het gebied van scouting en jeugdopleiding, op de manier die Ajax het graag ziet. Nu lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen voor een nieuwe spits waar Ajax natuurlijk naar op zoek is.

Garcia begon zijn carrière bij Libertad Washington’s, en in 2005 verhuisde hij om te spelen voor één van de grootste Uruguayaanse clubs Nacional Montevideo. Hij begon in de jeugdopleiding van Nacional en in 2008, slechts 17 jaar oud, maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal. Vanwege zijn lichaamsbouw en techniek wist Garcia al snel de aandacht van de lokale media en een aantal andere Zuid-Amerikaanse clubs te vangen.

De 20-jarige spits uit Uruguay voldoet aan een aantal zaken die Ajax graag ziet in een speler voor zijn positie. De jonge stier, zoals zijn bijnaam luid, domineert de Uruguayaanse competitie met een zeer indrukwekkende statistieken. In 69 wedstrijden die hij voor zijn huidige club speelde wist hij 39 keer het net te vinden. De vraagprijs voor de spits is niet bekend.’

Tekst: Voetbal Info