© Proshots

Ajax heeft volgens Mike Verweij een overeenkomst bereikt met Lisandro Magallán over een contract van vijf jaar. De verwachting is dat de Amsterdammers aan het einde van de week met Boca Juniors in gesprek gaan over een transfer.

Ajax zou al volgens diverse Argentijnse media een bod van 7,5 miljoen euro hebben uitgebracht, maar Boca-voorzitter Daniel Angelici heeft laten weten dat Ajax minimale dubbele cijfers zal moeten bieden om Magallán in te lijven. De verwachting is dat Ajax en de Argentijnen elkaar kunnen vinden in een transfersom rond de 8,5 miljoen euro. De Argentijn van 1 meter 85 speelt vannacht (02:45 uur Nederlandse tijd) nog een wedstrijd tegen Allianz Lima voor de Opa Libertadores. Ajax hoopt dat hij een dag later al in het vliegtuig naar Schiphol zit.

De 24-jarige verdediger staat sinds 2012 onder contract bij Boca Juniors. Na diverse huurperiodes is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en heeft hij 57 wedstrijden voor de Argentijnse topclub op zijn naam staan. Magallan wordt in de Argentijnse media omschreven als de ’man van staal’. Ajax hoopt dan ook dat hij volgend seizoen in het hart van de defensie een duo gaat vormen met Matthijs de Ligt.

Update 18 mei

Ajax hoopt volgens Mike Verweij de transfer van Lisandro Magallán volgende week af te ronden. De Amsterdammers en Boca Juniors verwachten er na Pinksteren uit te komen.

Volgens het Argentijnse Olé is zelfs de verwachting dat de transfer van Lisandro Magallán vandaag nog rond komt. Ajax zou volgens het Argentijnse een bod hebben uitgebracht van ruim negen miljoen dollar. Boca Juniors, de huidige club van Magallán, verwacht dat er vandaag nog een akkoord bereikt zal worden van een transfersom van rond de 10 miljoen dollar, wat omgerekend ruim 8,5 miljoen euro is.

Update 21 mei

Het heeft er alle schijn van dat de transfer van Lisandro Magallán naar Ajax is afgerond. Volgens het Argentijnse radiostation Closs Continental hebben Ajax en Boca Juniors namelijk een akkoord weten te van 9,5 miljoen euro. Dit bedrag kan overigens alleen behaald worden als alle bonussen zijn betaald. Het vaste bedrag is namelijk acht miljoen euro, laat Ajax-watcher Mike Verweij op Twitter weten.

Update 28 mei

Ajax-watcher Freek Jansen meldt dat de status rondom Magallán onveranderd is. Ajax verwacht nog steeds dat de Argentijnse verdediger op korte termijn gepresenteerd gaat worden.