Vrijdagavond spelen de Ajax Vrouwen tegen FC Twente, maar niet alleen op het gras is de Amsterdamse voetbalclub bezig met vrouwenvoetbal. Woensdag werd bekend dat Ajax een samenwerkingsverband is aangegaan die gericht is op de vrouwelijke tak van de populairste sport in Nederland. Er werd een overeenkomst gesloten met vier regionale voetbalclubs: De Blokkers, Overbos, ’t Gooi en Buitenveldert. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar waren aanwezig bij dit moment.

“De Blokkers, Overbos, ’t Gooi en Buitenveldert zijn clubs die reeds een weg zijn ingeslagen om het meisjes- en vrouwenvoetbal een belangrijke positie te geven binnen hun club. Door een samenwerking aan te gaan, wil Ajax deze verenigingen ondersteunen bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de snelst groeiende sport van Nederland. Er voetballen inmiddels zo’n 130.000 meisjes en vrouwen in Nederland”, vertelt Molenaar op de website van Ajax.

“Het heeft veel voordelen voor ze. Zo organiseert Ajax onder meer medische en technische bijeenkomsten, demonstratietrainingen en stages voor talenten.” Sinds de start van het vrouwenteam van Ajax zit er een stijgende lijn in de populariteit van het vrouwenvoetbal. Volle tribunes zijn het beeld van De Toekomst als de Ajax Vrouwen een wedstrijd afwerken op eigen bodem.