De berichtgeving dat Ajax geïnteresseerd zou zijn in Ricky van Wolfswinkel is uit de lucht gegrepen en klopt niet, zo quote het AD vanochtend uit de Voetbal International. Het weekblad schrijft over de topscorer van Ajax, die bij de Amsterdammers helemaal niet gewild is. Eerder vandaag werd bekend dat twee andere jeugdige spitsen juist moeten vertrekken uit de hoofdstad, zowel Hyun Jun Suk als Darko Bodul krijgen niet nog een kans.

Bij een vertrek van Luis Suárez naar Liverpool FC lijkt Ajax dus slechts te dubben tussen twee namen. Zowel Eidur Gudjohnsen als Bas Dost zouden als een versterking en vooral vervanging kunnen gelden. Eerstgenoemde gaf eerder zelf aan graag voor Ajax te spelen, voor Dost heeft Ajax nog felle concurrentie van FC Groningen. De spelers zijn niet de typische speler die Luis Suárez is, maar belopen juist de positie van Marko Pantelic, de spits die in Amsterdam eigenlijk nooit een degelijke vervanger kreeg.

Ajax heeft spits Geoffrey Castillion (19) wel een nieuwe verbintenis aangeboden. De lange, talentvolle spits kan binnenkort waarschijnlijk concurrentie verwachten van de eveneens sterke Fanendo Adi, afkomstig van de club van ex-Ajacied Tscheu La Ling, het Slowaakse AS Trencin. De Nigeriaan loopt momenteel stage bij de Amsterdammers.