Ajax wist het doel wederom niet schoon te houden. Zelfs tegen de amateurs van Noordwijk kon de verdediging geen tegendoelpunt voorkomen. Al om al kan De Boer dus nog een hoop verbeteren. Vandaag bleek een mooie en iets minder mooie avond voor twee debutanten. Ajax won de wedstrijd, zoals verwacht, wel: 1-3.

Ajax trad vanavond aan in een ouderwets 3-3-1-3 systeem. Deze speelwijze werd eerder al gebruikt door grootheden als Louis van Gaal en Johan Cruijff. Ajax opende de score vandaag met een beauty van Siem de Jong. De middenvelder knalde de bal van grote afstand de kruising in. Ajax speelde niet groots, maar ze gingen wel met een voorsprong de rust in.

Bulykin, die vandaag begon als diepe spits, mocht tekenen voor de 0-2. Tien minuten na rust wist de Rus met een stift de doelman van Noordwijk te verschalken. Debutant Lesly de Sa scoorde ook namens de Amsterdammers. De aanvaller rondde een collectieve aanval van Ajax af. Noordwijk kwam al gauw met een reactie, want een paar minuten na de goal van De Sa kon Bartlema eenvoudig scoren: 1-3. Geen spectaculaire avond, maar we zijn weer een ronde verder.