Ajax heeft vandaag goede zaken gedaan in Eindhoven. De Amsterdammers hebben vanaf het begin tot aan het eind gevochten als leeuwen, waardoor beide teams uiteindelijk genoegen moesten nemen met één punt. Bulykin mocht in de slotfase tekenen voor de 2-2, tevens de eindstand van dit knotsgekke duel.

Één ding was zeker: PSV mocht niet winnen. De Eindhovenaren moesten echter wel winnen om op gelijke hoogte te komen met Ajax. Eventjes leek het erop dat PSV aan het langste eind zou trekken. Matavz wist eenvoudig te scoren na balverlies van Gregory van der Wiel, die geen gelukkige wedstrijd speelde.

Voor velen zal deze wedstrijd beschouwd worden als een zwarte dag. Keeper Tyton raakte bewusteloos na een clash met Timothy Derijck en moest per brancard naar het ziekenhuis worden gebracht. Er worden momenteel foto’s van zijn nek gemaakt. Een zware hersenschudding is de meest voor de hand liggende diagnose.

Khalid Sinouh, bekend om zijn 9/11 tweets, mocht invallen voor de Pool, waarna hij meteen een tegendoelpunt moest incasseren. Met wat geklungel trok Sigthorsson de stand weer recht: 1-1. In de tweede helft was het wederom Van der Wiel die in de fout ging. Na een val van Dries Mertens wees scheidsrechter Björn Kuipers naar de stip. Wijnaldum faalde niet en maakte vrij eenvoudig de 2-1.

Van der Wiel maakte zijn fout gedeeltelijk goed door Bulykin voor het doel te brengen. De Rus bekroonde zijn Eredivisie-debuut met een echte spitsengoal: 2-2. De gemoederen liepen een aantal keren hoog op, maar een rooie kaart werd nooit getrokken. Één punt in Eindhoven, maar straks drie punten in Amsterdam.

Foto: Afdb – Oscar