Onlangs verlengde Klaas Jan Huntelaar opnieuw zijn contract. De spits wordt deze zomer 36, maar of het zijn laatste jaar wordt, weet hij nog niet.

“Ik wil er niet te lang aan vast zitten voordat ik denk dat ik het straks ineens niet meer zie zitten”, aldus Huntelaar op de site van Ajax. Ook het thuisfront had een belangrijke stem: “Iedereen was er wel duidelijk in. Ze vinden het leuk dat ik nog een jaartje van huis ben. Dus wat dat betreft is dat misschien wel slecht nieuws, haha!”

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat Ajax Huntelaar graag aan boord houdt als hij stopt met voetballen: “Marc (Overmars, red.) en Edwin (Van der Sar, red.) willen dat ik op de lange termijn iets in de club ga doen.” Hij denkt erover na, maar is nu echt nog bezig met het voetballen zelf: “Ik heb gezegd dat ik me eerst wil focussen op het voetbal, maar het is mooi dat ze het me hebben aangeboden. Natuurlijk denk je er weleens over na, maar de focust ligt nu nog te veel op het voetbal. Als je er te veel over nadenkt, is dat hetzelfde als je na een goede wedstrijd gaat genieten. Dan gaat het verkeerd.”