Het seizoen van Ajax in de Champions League is tot nu toe één groot succesverhaal. De kampioen van Nederland van afgelopen seizoen had rechtstreeks toegang tot het miljardenbal en presteert tot nu toe meer dan uitstekend. 

Tijd om even terug te kijken op de eerste vijf duels en vooruit te kijken naar de rest van het toernooi. Welke kansen heeft de Amsterdamse club volgens de partijen die betting in Netherlands promoten? De Amsterdamse club is zeker nog geen topfavoriet, maar is zeker een club waar rekening mee gehouden moet worden in de resterende fase van het toernooi.

Na de loting waren er gemengde gevoelens in Amsterdam. Uit pot 1 werd Sporting Lissabon geloot. Geen topclub als Manchester City of Real Madrid, maar wel de kampioen van Portugal. Uit pot twee kwam Borussia Dortmund uit de koker, de Duitse runner-up die al lange tijd actief is op het hoogste niveau. Uit pot 4 kwam Besiktas, de Turkse kampioen en zeker niet het makkelijkste team uit de minste pot. 

Gemende gevoelens dus, een poule met allemaal subtoppers, maar zeker geen uitgemaakte zaak dat Ajax wel even de volgende ronde zou halen. Een eerste of tweede plek is zeker mogelijk, maar ook een vierde plek zou niet heel gek zijn in deze poule.

Een vliegende start in Lissabon

De eerste wedstrijd van Ajax was meteen een belangrijke. In Portugal was Sporting Lissabon de tegenstander. Zij werden vooraf gezien als dé concurrent voor de tweede plek achter Borussia Dortmund. 

Ajax liet er echter geen twijfel over bestaan wie het meeste recht zou maken op deze plek. Met een geweldige Haller, die liefst vier keer scoorde, won Ajax met 5-1 van Lissabon, een geweldige start voor de Amsterdammers.

Zeges op Besiktas en tweeluik tegen Dortmund

Thuis tegen Besiktas was het een stuk minder, maar werd wel met 2-0 gewonnen. De Turken misten een hoop spelers en konden niet de tegenstand bieden waarop ze hoopten. Na twee duels had Ajax dus de luxe op zes punten te staan, een mooie uitgangspositie om naar het tweeluik met Borussia Dortmund te gaan.

In het thuisduel tegen de Duitsers speelde Ajax misschien wel de beste wedstrijd in de afgelopen jaren. Een flitsende wedstrijd resulteerde in een 4-0 overwinning. In het uitduel ging het een stuk lastiger. Na de rode kaart van Mats Hummels wist de Amsterdamse club uiteindelijk toch te zegevieren. Een 1-3 overwinning zorgde voor 12 punten na vier duels.

In het tweede duel tegen Besiktas werd in Istanbul een zeer matige wedstrijd gespeeld, maar ook daar pakte de Amsterdamse club de overwinning. 

Met vijftien punten uit vijf duels is de club als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde. In de achtste finale zal blijken hoe goed de Amsterdammers echt zijn.