© Proshots

Verrassend transfernieuws: Ajax is momenteel in gesprek met Ryan Babel. Dat meldt Eurosport vandaag.

Ajax is niet de enige club die strijd om de handtekening van Babel. Het heeft namelijk concurrentie van Newcastle United dat de 33-jarige aanvaller richting Engeland wil halen. Babel is zelf nog in dienst bij Galatasaray, maar de spits zou de club snel willen verlaten. Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, bevestigt tegenover De Telegraaf dat Ajax en Galatasaray in gesprek zijn over de (ver)huur van de aanvaller voor zes maanden.

De Amsterdammers zijn in de wintertransferperiode hard op zoek naar een spits. Voor Babel zouden speelminuten meer dan goed uitkomen, aangezien hij een belangrijke rol wil vervullen op het EK van deze zomer. De Amsterdammer staat er goed op bij bondscoach Ronald Koeman, maar niet spelen zou daar eventueel verandering in kunnen brengen.

Verleden

Het zou niet de eerste keer zijn dat Babel voor Ajax speelt. Hij verliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam van 2004 tot en met 2007 uit voor het Eerste Elftal. Vervolgens vertrok hij richting Liverpool, maar daar wist hij niet te overtuigen. Na verschillende clubs kwam hij in 2013 terug naar Amsterdam, waarbij hij een jaar onder Frank de Boer speelde en kampioen werd. Daarna had hij clubs in Turkijke, de Verenigde Arabische Emiraten, Spanje en Engeland. Hij liet zich beduidend zien en kreeg weer een plaats in Oranje. Momenteel zit Babel op een dood spoor bij Galatasaray.