Ajax speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenwedstrijden tegen Panathinaikos en Wolfsburg. Op 10 juli vindt de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos plaats op het terrein van SV Epe, op 17 juli is de Amsterdam ArenA de ontmoetingsplek.

Op Sportpark de Wachtelenberg in Epe treft Ajax een tegenstander die ook in de derde voorronde van de Champions League gaat uitkomen. Panathinaikos werd afgelopen seizoen tweede en streed in de Griekse play-offs om een ticket voor de voorronde van de CL. Het is mogelijk dat de twee ploegen tijdens de loting op 17 juli aan elkaar worden gekoppeld. Bij de Griekse club spelen bekende namen als Marcus Berg, Danijel Pranjic, Mladen Petric en Daniel Mendes da Silva. Komend seizoen speelt ook Michael Essien bij de club.

Voor Ajax is de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg en goede krachtmeting in aanloop naar de duels voor de derde voorronde van de Champions League. Wolfsburg werd dit seizoen tweede in de Bundesliga, achter Bayern München. In Duitsland geeft de tweede plek wel directe toegang tot het Miljoenenbal en daardoor treft Ajax een tegenstander van CL-niveau. Bekende namen bij de club zijn Nicklas Bendtner, Kevin de Bruyne, Andre Schürrle, Ivan Perišić en de Nederlander Bas Dost.

De wedstrijd tegen VfL Wolfsburg begint om 19.00 uur. De begintijd van de wedstrijd tegen Panathinaikos is nog niet bekend. Ajax nieuws Ajax1.nl