Naar verluidt heeft Ajax haar zinnen gezet op de Servische Milos Kosanovic. De 25-jarige Kosanovic van KV Mechelen is een linksbenige centrale verdediger, die goed kan meevoetballen.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is er de laatste weken veel interesse gekomen voor Kosanovic. Zowel Belgische als buitenlandse clubs worden in verband gebracht met de verdediger. Ajax heeft concurrentie van onder andere  RSC Anderlecht en Standard Luik.

De verdediger heeft nog een contract tot medio 2018 en zodoende moeten clubs met een flinke vergoeding komen. Vooral dit seizoen lijkt de Serviër grote stappen te maken, KV Mechelen zal er dan ook veel aan gelegen zijn om hem te behouden. Kosanovic, die ook als linksback kan spelen, moet bij Ajax concurrent worden van Jairo Riedewald en Nick Viergever. De Serviër staat ook bekend als vrijetrappenspecialist.

“Natuurlijk is het leuk als je hoort dat zulke ploegen aan je denken, maar voorlopig telt voor mij enkel KV Mechelen. Er zijn nog zes wedstrijden voor de winterstop, daarna zien we wel. Ik ben niet gehaast”, aldus de Serviër zelf over een eventuele transfer. Een aantal weken geleden toonde Ajax ook al interesse in een andere buitenlandse verdediger, toen ging het om de Noorse Jørgen Skjelvik.

Update 1 december

De zaakwaarnemer van Kosanovic meldt aan Ajax1.nl dat de Serviër ongeveer 2 tot 2,5 miljoen euro zou moeten kosten. Daarnaast bevestigt zijn zaakwaarnemer dat er contact is geweest met Ajax, een officieel bod hebben de Amsterdammers nog niet uitgebracht.