Ajax O15 en Ajax O16 kwamen vandaag in actie. Ajax O17 niet, wegens interlandverplichtingen voor de O17-categorie. Ajax O15 ging op bezoek bij PSV. Ajax O16 kreeg FC Utrecht O16 op bezoek.

Ajax O16
Ajax O16 heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van FC Utrecht. Nadat het team van trainer Nordin Wooter vroeg op achterstand kwam, ging het op zoek naar de gelijkmaker. Een goede voorzet van Eros Maddy werd binnengekopt door Ian Beelen: 1-1. Vlak na rust bracht Solomon Bonnah de Amsterdamse talenten op voorsprong. De back ging de combinatie aan met Sontje Hansen en scoorde door de benen van de doelman. In de 70e scoorde Utrecht de 2-2. Niet veel later kon Sontje Hansen van dichtbij de winnende treffer maken. Neraysho Kasanwirjo en Naci Unuvar waren ook nog dicht bij een treffer, maar raakte allebei de lat.

Opstelling Ajax O16:
Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Bonnah; Warmerdam, Beelen, Unuvar; Hoogewerf, Hansen, Maddy.
Wissels: Raatsie, Scholten, De Vries, Pynadath, De Waal.

Ajax O15
Ajax O15 heeft in Eindhoven een 4-2-zege geboekt. Bij rust stonden de Amsterdammers met 3-0 voor, maar in de tweede helft werd het nog – onnodig – spannend gemaakt.

Kik Braspenning (15e minuut), Jay Enem (30e minuut) en Aiman Achemlal (35e minuut) zorgden voor de pauze voor de doelpunten. Na rust scoorde Youri Regeer de bevrijdende 4-2.

Opstelling Ajax O15:
Van den Heuvel; Oostwoud, Dakriet, Mukeh, El Morabet; Yah, Campagne, Regeer; Achemlal, Enem, Braspenning.
Wissels: Dijkstra, Misidjan, Quaedvlieg, Markelo.

Overige uitslagen:
PSV O14 – Ajax O14 1-2 (Goals: Julian Rijkhoff & Prince Aning)
Ajax O13 – Almere City O13 4-0 (Goals: Gabriel Osei Misehouy [3x] & Julian Rijkhoff)