Zaterdag kwam de jeugd van Ajax weer volop in actie. Ajax O19 speelde op Sportpark de Toekomst de Noord-Hollandse derby tegen AZ (4-0). Ajax O17 en O16 reisden naar Arnhem voor de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse O17 en O16. Ajax O15 ontving in Amsterdam de Arnhemmers.

Ajax O17
Ajax O17 heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van Vitesse O17. De Amsterdamse talenten scoorden alle drie de doelpunten al voor rust. Sontje Hansen, de eerste helft spelend op het middenveld, en Brian Brobbey (2x) waren trefzeker.

Wedstrijdverloop Vitesse O17-Ajax O17 0-3:
‘5. 0-1 Hansen
’14. 0-2 Brobbey
’26. 0-3 Brobbey

Opstelling Ajax O17:
Ruijgrok; J. Maduro, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Gravenberch, Llansana, Hansen; Sint, Brobbey, Zamani.
Wissels: Raatsie, Taylor, Omzigtig, Mbinga, Maddy.

Ajax O16
Ajax O16 heeft een eenvoudige zege geboekt op Vitesse O16. In Arnhem werd het zaterdagmiddag 0-3. Net als Ajax O17 besliste ook Ajax O16 de wedstrijd al voor rust. Jaymillio Pinas was twee keer trefzeker. Eén keer gaf Hoogewerf de bal goed voor en bij zijn tweede doelpunt (de 0-3, red.) was Naci Unuvar de aangever van een fraaie assist. Neraysho Kasanwirjo scoorde vanaf de stip de 0-2.

Wedstrijdverloop Vitesse O16-Ajax O16 0-3:
‘8. 0-1 Pinas
’32. 0-2 Kasanwirjo (Penalty)
’42. 0-3 Pinas

Opstelling Ajax O16:
Raatsie; Hoever, Warmerdam, Kasanwirjo, Scholten; De Waal, Beelen, Unuvar; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.
Wissels: Dieker, Allouch, De Vries, Aksit, El Kadiri.

Ajax O15
Ajax O15 heeft op Sportpark de Toekomst met 2-0 gewonnen van Vitesse O15. Aiman Achemlal en Jenno Campagne scoorden voor de O15-talenten.