Terwijl Ajax O13, O14 en O15 samen afreisde naar Qatar om daar deze week trainingen en oefenwedstrijden af te werken, werd er ook een competitiewedstrijd afgewerkt op Sportpark de Toekomst. Ajax O17 nam het in de mini-Klassieker op tegen Feyenoord. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong doordat een voorzet door de harde wind achter Terence Meuwese waaide. Na de thee nam Ajax meer initiatief en kwam het via Liam van Gelderen terug in de wedstrijd. De bal bleef na een hoekschop voor het Rotterdamse doel liggen en uit een klutssituatie tussen Van Gelderen en Daishawn Redan scoorde waarschijnlijk eerstgenoemde speler. Nog geen vijf minuten later kwam Feyenoord alweer op 1-2. Doelman Meuwese klemde de bal, maar die werd uit zijn handen in het lege doel gekopt. Er werd niet voor gefloten, waardoor de treffer werd goed gekeurd. Topscorer van O17 Daishawn Redan bracht de eindstand op het scorebord. De talentvolle spits verlengde een vrije trap goed en scoorde zijn 16e doelpunt van het seizoen.

Wedstrijdverloop Ajax O17-Feyenoord O17 2-2 (0-1):
’19. 0-1 Feyenoord O17
’44. 1-1 Van Gelderen
’48. 1-2 Feyenoord O17
’52. 2-2 Redan