Deze zaterdag kwamen er weer een aantal jeugdteams in actie, waaronder Ajax O17, Ajax O16 en Ajax O15.

Ajax O17
Na de midweekse wedstrijd tegen PEC Zwolle O17 (5-1) speelde Ajax O17 zaterdag een topper in de Eredivisie voor O17-junioren: PSV O17 kwam op bezoek. Oftewel, de nummer 1 tegen de nummer 2. PSV kwam na 17 minuten spelen op voorsprong. Een bal werd niet goed verwerkt en bleef voor de goal van Reiziger hangen, waarvan de Eindhovenaren uiteindelijk wisten te profiteren. Na een halfuur spelen kwam Ajax terug in de wedstrijd. Brian Brobbey stond na een knappe actie van Eros Maddy op de juiste plek: 1-1. De buitenspeler speelde een goede eerste helft en was niet veel later dicht bij een doelpunt. Maddy trok naar binnen, maar zag zijn schot via een PSV-been over het doel gaan. Quinten Timber was vlak voor rust na een goede combinatie het dichtst bij een treffer. De middenvelder schoot op de binnenkant van de paal. PSV werd vooral via snelle counters gevaarlijk. Eén keer rolde de bal net niet over de doellijn heen.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: Ajax zocht via de combinaties de aanval en PSV de lange bal. Echt gevaarlijk werd Ajax niet uit de combinaties, maar wel uit de voorzetten. Brobbey werd vaak gezocht en ook gevonden. Na ruim een uur spelen kwam PSV er heel gevaarlijk uit na een diepe bal van achteruit. De PSV spits klopte Liam van Gelderen op snelheid en werd net in de zestien onderuit getrokken. De aanvoerder van Ajax moest eraf met rood en de toegekende penalty werd binnen geschoten: 1-2. Een hectische slotfase volgde met opstootjes, overtredingen en kansen. Brian Brobbey werd onderuit gehaald in de zestien en onder het toeziend oog van het Nederlands Elftal, dat een uitlooptraining had op De Toekomst, schoot hij de penalty snoeihard op de lat. In blessuretijd was Kenneth Taylor nog heel dicht bij de gelijkmaker. Sontje Hansen verlegde het spel goed naar de andere kant van de zestien, waar Taylor veel vrijheid had. Hij controleerde de bal en schoot schitterend op doel. De bal draaide echter net te veel richting de kruising, waardoor de bal tegen de paal eruit ketste. Door het verlies komt PSV nu op gelijke hoogte met de Ajacieden, die wel een veel beter doelsaldo hebben. Komende week staat er opnieuw een midweekse wedstrijd op het programma. Het team van Dave Vos gaat dan op bezoek bij AZ O17.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – PSV O17:
’15. 0-1 PSV O17
’31. 1-1 Brobbey
’65. 1-2 PSV O17 (Pen.)

Opstelling Ajax O17:
Reiziger; Hoever, Van Gelderen, J. Timber, Douglas; Llansana, Q. Maduro, Taylor; Maddy, Brobbey, Hansen.
Wissels: Dieker, Musampa, Sint, Pinas, Hernández.

Ajax O16
Zaterdagmiddag speelde Ajax O16 tegen FC Utrecht O16. Op Sportpark de Toekomst werd er met 4-1 gewonnen. Door de midweekse interlands van Nederland O15 begonnen Naci Unuvar en Dillon Hoogewerf op de bank. Beide talenten vielen na rust in bij een 1-1 stand. Hossein Zamani schoot Ajax prachtig op voorsprong met een knappe volley. Enkele ogenblikken later trokken de bezoekers de stand al weer gelijk. Via Jaymillio Pinas, die twee keer wist te scoren, en Cleonise werd de score in de tweede helft opgekrikt naar 4-1.

Opstelling Ajax O16:
Dieker; Bonnah, Fosu-Mensah, Kasanwirjo, Scholten; Warmerdam, De Waal, Zamani; Pynadath, Pinas, Cleonise.
Wissels: Van den Heuvel, Unuvar, Hoogewerf.

Ajax O15
De ploeg van Nordin Wooter nam het zaterdag op tegen Almere City O15. De Amsterdammers wisten eenvoudig te winnen: 3-0. Jay Enem en Gibson Yah (2x) waren trefzeker! Het was de derde 3-0-zege op rij voor Ajax O15 deze maand (PSV O15 3-0, FC Twente O15 3-0).

Wedstrijdverloop Ajax O15 – Almere City O15:
’11. 1-0 Enem
’41. 2-0 Yah
’55. 3-0 Yah

Opstelling Ajax O15:
Van den Heuvel; Misidjan, Dakriet, Rensch, Campagne; Karahasanovic, Yah, Regeer; Markelo, Enem, Braspenning. Wissels: Setford, Misehouy, Quaedvlieg, Achemlal, El Morabet.

Foto’s

Overige resultaten:
AZ O14 – Ajax O14 0-1 (Goal: Sarfo)
FC Utrecht O13 – Ajax O13 2-3 (Goals: Adjiembaks & Verkuijl 2x)
Ajax O9 is de eerste kampioen van de opleiding! Het team van trainer Rik Verhage won van ADO Den Haag en is zo ongeslagen kampioen geworden.