Ajax O17 heeft zaterdag een ruime zege geboekt op Sparta Rotterdam O17. Na de open training van het eerste elftal kwam het team van trainer Dave Vos in actie. Ki-Jana Hoever schoot de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Met een mooie vrije trap wist hij zijn eerste doelpunt in O17 te maken. Na dik 15 minuten spelen schoot Terrence Douglas de 2-0 tegen het net. Sparta deed in de 34e minuut nog iets terug, maar via Brian Brobbey werd het al vrij snel 3-1. In de tweede helft wisten Liam van Gelderen en Kenneth Taylor nog te scoren. Ook Sparta vond nog één keer het net.

Opstelling Ajax O17:
Reiziger; Hoever, Llansana, Fosu-Mensah, Douglas; Q. Maduro, Taylor, Van Gelderen; Hansen, Brobbey, Maddy.
Wissels: Dieker, Omzigtig, Musampa, Mbinga, Hernández.

Foto’s:

Ajax O16

Ajax O16 is zaterdag onderuit gegaan tegen ADO Den Haag O16. In Den Haag werd het 3-0 voor de thuisploeg. Ajax miste een aantal jongens, waardoor er het niet met de vaste formatie aantrad. In een matige eerste helft kwam ADO op voorsprong. In de – eveneens matige – tweede helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Af en toe combineerde Ajax er goed doorheen, maar had het moeite om de eindpass te vinden. Jaymillio Pinas was nog dicht bij de 1-1. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak: 2-0. Vlak voor tijd schoot een aanvaller van ADO de bal nog schitterend achter doelman Raatsie.

Wedstrijdverloop ADO Den Haag O16 – Ajax O16:
’15. 1-0 ADO Den Haag O16
’73. 2-0 ADO Den Haag O16
’78. 3-0 ADO Den Haag O16

Opstelling Ajax O16:
Raatsie; Oostwoud, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Warmerdam, Beelen, De Waal; Cleonise, Pinas, Pynadath.
Wissels: De Vries, Karahasanovic, Dakriet, Peroti.

Ajax O15

Ajax O15 komt dit weekend in actie op het Iserlohner Hallenmasters U15 in Duitsland. Het toernooi bestaat uit een startpoule die wordt gespeeld op zaterdag, een finale-poule (zondag) en de knock-out wedstrijden (zondag). Op zondag werden er drie wedstrijden gespeeld. Alle drie werden de duels werden met 2-0 verloren, waardoor Ajax uitgeschakeld was. Bayer Leverkusen O15 wist het toernooi te winnen. In de finale versloeg Leverkusen Stuttgart met 4-0.

Ajax O15 – Bayer Leverkusen O15 0-3
Ajax O15 – Werder Bremen O15 1-1 (Goal: Hoogewerf)
Ajax O15 – FC Iserlohn O15 9-2 (Goals: Enem (3), Hoogewerf (3), Markelo (2) & Campagne)
Ajax O15 – Eintracht Frankfurt O15 3-3 (Goals: Hoogewerf (2) & Bonnah)

Overige resultaten:
Feyenoord O14 – Ajax O14 0-3 (Goals: Julian RIjkhoff, Achraf Oughcha, Amourricho van Axel Dongen)
PSV O13 – Ajax O13 2-5 (Beker, Goals: Egah (2), Misehouy (2) & Konadu)