Ajax O15 (C1) heeft zaterdag de mini-Klassieker van Feyenoord gewonnen. Op Sportpark de Toekomst zegevierden de talenten met 2-1.

De Ajacieden kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar toonden karakter. Waar voor rust nog enkele kansen van onder andere Naci Unuvar – die later op de dag met Ajax O16 mocht meespelen – onbenut bleven, was het na rust wél raak voor de Amsterdammers. Vlak na rust schoot Niyi Scholten de O15 op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd scoorde Dillon Hoogewerf met een goede goal de 2-1.

Wedstrijdverloop Ajax O15 – Feyenoord O15:
’13. 0-1 Feyenoord O15
’40. 1-1 Niyi Scholten
’65. 2-1 Dillon Hoogewerf

Opstelling Ajax O15 (C1):
Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Beelen, Pynadath (’35. Unuvar), Taylor; Allouch, De Waal (’60. De Vries), El Kadiri (’35. Hoogewerf).

Ajax O16 (B2)

Ajax O16 (B2) heeft zaterdag een grote overwinning geboekt op Almere City O16. Op Sportpark de Toekomst haalden de talenten uit met een 7-0-zege. Brian Brobbey was de grote man aan Ajax-zijde. De spits scoorde drie keer voor rust en mocht later op de middag meespelen met Ajax O17. Na rust gingen de Amsterdamse talenten vrolijk verder met aanvallen, wat resulteerde in nog vier doelpunten. Ryan Gravenberch, Enrico Hernandez, Naci Unuvar en een eigen doelpunt zorgden voor een 7-0 eindstand.

Opstelling Ajax O16 (B2):
Ruijgrok; Sint, Llansana, Ben Sallem (Taylor), Omzigtig; Trustfull (Unuvar), El Bachir, Mbinga; Brobbey, Gravenberch, De Jager (Hernandez).

Ajax O17 (B1)

Ajax O17 heeft met 2-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Na een goede eerste helft werd de wedstrijd eenvoudig gewonnen. In het begin van de wedstrijd waren Daishawn Redan en Soafian Iallouchen dicht bij een doelpunt. Beide spelers mistten echter net het Sparta-doel. Na ruim twintig minuten spelen zette Redan Ajax op voorsprong. De spits werkte een voorzet van Liam van Gelderen goed binnen. Vlak voor rust schoot Giovanni De La Vega de O17 schitterend op 2-0. Het schot van de aanvaller belandde fantastisch in het doel. Na rust creëerden de Amsterdammers nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.