De Ajax Jeugd kwam zaterdag weer volop in actie. Ajax O15 nam het in de beker op tegen NAC Breda, Ajax O16 nam het op tegen PSV O16 en Ajax O17 speelde in Arnhem tegen Vitesse O17.

Ajax O15

Ajax O15 heeft in het bekertoernooi met 4-1 gewonnen van NAC Breda O15. Naci Unuvar, Sontje Hansen, Ian Beelen en Souleyman Allouch scoorden.

Opstelling Ajax O15:
Zimonyi; Bonnah, Rensch (Kasanwirjo), Warmerdam, Hoever; De Waal (Hoogewerf), Beelen, Unuvar; Allouch (De Vries), Hansen, El Kadiri (Pynadath).

Ajax O16

Ajax O16 heeft in de competitie ruim gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV. Op De Toekomst werd met 5-2 gewonnen. Brian Brobbey (foto) scoorde een hattrick.

Na ruim een kwartier spelen kwamen de Ajacieden op voorsprong. Via Nordin Musampa en Kenneth Taylor kwam de bal terecht bij Hossein Zamani. Vrij voor de doelman was het een koud kunstje voor de aanvaller. Brian Brobbey sloeg voor rust nog twee keer toe. De sterke spits wist eerst van dichtbij raak te schieten en bij zijn tweede doelpunt onderschepte hij een bal die hij vervolgens goed raak schoot: 3-0. Direct na rust sloeg Ajax opnieuw toe, ditmaal via Kenneth Taylor. Met een mooie stift verschalkte de middenvelder de doelman. Tien minuten later completeerde Brobbey zijn hattrick. Na een pass van Llansana schoot hij keihard raak in de bovenhoek. In de slotfase wist ook PSV nog twee te scoren.

Opstelling Ajax O16:
Reiziger; Omzigtig, Fosu-Mensah, Musampa, Douglas; Llansana, Taylor (Trustfull), Mbinga; Zamani, Brobbey, Hernandez (Allouch).

Ajax O17

Ajax O17 heeft in Arnhem met 4-2 verloren van de leeftijdsgenoten van Vitesse. De ploeg van Gery Vink stond bij rust nog met 2-1 voor. Giovanni de la Vega en Daishawn Redan (penalty) scoorden voor de bezoekers.

’14. 0-1 De la Vega
’22. 0-2 Redan (Penalty)
’38. 1-2 Vitesse O17
’63. 2-2 Vitesse O17 (Penalty)
’73. 3-2 Vitesse O17
’75. 4-2 Vitesse O17