Dit weekend stond voor een aantal jeugdteams de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Voor Ajax O15 stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma: de Super Cup tegen PSV. Ajax O16 en O17 speelden hun eerste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag O16 en PSV O17.

Ajax O15

Ajax O15 speelde met de naar de O16 doorgeschoven Dillon Hoogewerf en Solomon Bonnah in de basis. De Ajax-talenten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en binnen mum van tijd stond de ploeg van Richard Knopper met 2-0 voor. Youri Regeer en Dillon Hoogewerf waren de doelpuntenmakers. De Ajacieden vergaten eigenlijk de genadeklap uit te delen, waardoor de wedstrijd onnodig spannend bleef. Helemaal toen PSV terug kwam tot 2-1. Ajax wist de zege uiteindelijk verdiend over de streep te trekken. De eerste prijs voor O15 was met de zege een feit: de Super Cup werd veroverd!

Wedstrijdverloop:
1-0 Regeer
2-0 Hoogewerf
2-1 PSV O15

Opstelling Ajax O15:
Van den Heuvel; Dakriet, Bonnah, Rensch, Misidjan; Regeer, Campagne, Yah; Braspenning, Hoogewerf, Markelo.
Wissels: Dijkstra, El Morabet, Oostwoud, Achemlal, Quaedvlieg.

Ajax O16

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op Sportpark de Toekomst wonnen de Ajacieden met 3-0 van ADO Den Haag.

Het veldoverwicht van O16 leidde in de eerste helft nog niet tot goals. In de tweede helft wél. Vlak na rust scoorde Pinas op aangeven van De Waal de openingstreffer. Vervolgens werden een groot aantal kansen onbenut gelaten. Soulyman Allouch verdubbelde de score door een rebound binnen te schieten. Niet veel later scoorde hij ook de 3-0. Pinas had een goede actie in huis en legde de bal neer bij de tweede paal, waar Allouch het derde doelpunt van de middag kon maken.

’45. 1-0 Pinas
’55. 2-0 Allouch
’62. 3-0 Allouch

Opstelling Ajax O16:
Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Warmerdam, De Vries, Unuvar; Allouch, Pinas, El Kadiri.
Wissels: Dieker, Beelen, De Waal, Pynadath.

Ajax O17

Nadat vorig week de Super Cup werd gewonnen, was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark de Toekomst kwam PSV O17 op bezoek. In een eerste helft vol met kansen voor beide elftallen werd er niet gescoord. In de tweede helft hadden de Amsterdammers het overwicht en dat resulteerde uiteindelijk ook in doelpunten. Ryan Gravenberch benutte vlak na rust een strafschop voor het team van Gery Vink. Na een klein uur spelen verdubbelde Jurrien Maduro de score met een hard schot. Brian Brobbey legde de bal goed af waarna de middenvelder keihard succesvol uithaalde.

’42. 1-0 Gravenberch (Pen.)
’56. 2-0 J. Maduro