Vanwege de interlandbreak kwamen Ajax O19 en Ajax O17 zaterdag niet in actie. Voor O16 en O15 stonden er wel wedstrijden op het programma.

Ajax O16

Op vrijdagavond kwam Ajax O16 al in actie. Op Woudenstein werd een topper gespeeld tegen Excelsior. De nummer drie (Ajax) kwam namelijk op bezoek bij de nummer één. Ajax wist het duel tegen Excelsior O16 met 2-0 te winnen. Gabriel Misehouy en Timo Jansen waren trefzeker. Door de zege is Ajax Excelsior gepasseerd en staat het nu één punt achter koploper FC Utrecht.

Wedstrijdverloop Excelsior O16 – Ajax O16:
’27. 0-1 Misehouy
’29. 0-2 Jansen

Opstelling Ajax O16:
Setford; Van Bohemen, Aertssen, Gooijer, Camara; Klaasen, Jansen, Misehouy; Oughcha, Bobson, Van Axel Dongen.

Ajax O15

Voor Ajax O15 stond zaterdagmiddag de mini-Klassieker op het programma. De Ajacieden wonnen hun midweekse bekerwedstrijd van PEC Zwolle O15 (5-3) en wisten ook de mini-Klassieker winnend af te sluiten. Met 3-0 werd er afgerekend met Feyenoord O15, waardoor de Amsterdammers na acht wedstrijden nog altijd alles hebben gewonnen. David Kalokoh, Noah Gesser en Nelson Egah waren trefzeker voor de ploeg van Cedric van der Gun! Eerder op de dag wist ook Ajax O14 de mini-Klassieker te winnen. Dankzij goals van Giandro Sambo en Ewout Moester werd het 2-1.

Wedstrijdverloop Ajax O15 – Feyenoord O15:
’19. 1-0 Kalokoh
’55. 2-0 Gesser
’78. 3-0 Egah

Opstelling Ajax O15:
Steur; Turner, Henry, Agougil, Easmon; Gorter, Vos, Speksnijder; Kalokoh, Gesser, Abuu.
Wissels: Mateyo, Bijnoe, Woudstra, Rasing, Hamouchi, Egah, Bierens.

Castillo: “Hoop uiteindelijk gekocht te worden door Ajax”