Dinsdagmiddag kwam Ajax O17 in actie op Sportpark de Toekomst. De Amsterdamse talenten namen het op tegen PEC Zwolle O17. Afgelopen weekend werd vanwege de weersomstandigheden opnieuw een wedstrijd van O17 geannuleerd. Hierdoor hebben de Ajacieden een ontzettend druk schema de komende anderhalve maand, met onder andere de ABN Amro Future Cup.

Het team van trainer Dave Vos kwam via een benutte strafschop van Brian Brobbey op voorsprong. De spits schoot zijn team vlak voor rust wederom op voorsprong, nadat Zwolle even daarvoor gelijk had gemaakt. Direct na rust kwam Ajax op een 3-1 voorsprong. Brobbey legde de bal goed af op Sint, die niet faalde. Zo’n tien minuten later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Kenneth Taylor kreeg de bal vlak buiten de zestien aangespeeld en stiftte de bal heel beheerst over de Zwolse doelman heen: 4-1. Het slotakkoord, en tevens de vijfde treffer, kwam op naam van Sontje Hansen, die een rebound raakschoot.