Ajax O19 en Ajax O16 kwamen zaterdag in actie. O19 speelde in Volendam de eerste competitiewedstrijd tegen de plaatselijke FC en O16 speelde op De Toekomst de mini-Klassieker.

Ajax O19
De ploeg van trainer John Heitinga en Frank Peereboom speelde zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen FC Volendam werd het 5-0. Ché Nunnely opende al vroeg in de wedstrijd de score. Na zo’n twintig minuten werd die score verdubbeld door een geweldig schot van Navajo Bakboord. Ajax probeerde verder weg te lopen bij Volendam, maar dit lukte echter pas n de tweede helft. Via Ylätupa (penalty), Botman en Kaars liepen de Amsterdammers uit naar een 5-0-zege.

Wedstrijdverloop FC Volendam O19 – Ajax O19 (0-5):
‘8. 0-1 Nunnely
‘21. 0-2 Bakboord
’63. 0-3 Ylätupa (Pen.)
’89. 0-4 Botman
’93. 0-5 Kaars

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Bakboord, Botman, Bakker, Kemper; Pasquali, Ter Heide, Jensen; Nunnely, Pereira, Ylätupa.
Wissels: Plomper, Dest, Ekkelenkamp, Schön, De la Vega, Kaars.

Ajax O16
Ajax O16 speelde zaterdagmiddag de mini-Klassieker op Sportpark de Toekomst. De Amsterdamse talenten speelden een slordige wedstrijd en maakten het zichzelf in de slotfase onnodig lastig.

Ajax startte wervelend. Al na twee minuten wist Jaymillio Pinas de bal in het doel te schieten na een fraaie pass van Aksit. Zo’n vijf minuten later kon de Ajax-spits weer juichen; dit keer bekroonde hij een mooie pass van Hoever tot een doelpunt. In het vervolg van de eerste helft waren er vele kansen voor de Ajacieden. El Kadiri (paal), Pinas en Hoogewerf waren een aantal keer dicht bij de 3-0. Die derde treffer bleef echter uit en Ajax werd slordiger. In de 20e minuut leverde dat een tegentreffer op, waardoor de spanning ineens terug in de wedstrijd was.

In de tweede helft bleven beide ploegen slordig. Het leverde enkele grote kansen op voor zowel Ajax als Feyenoord. Naci Unuvar was een aantal keer dicht bij een doelpunt (rakelings voorlangs, schoot op de lat, bal van de lijn gehaald), en ook Beelen (over) en Hoever (lat) waren dicht bij een goal. De bezoekers waren een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling en dat resulteerde na ruim een uur spelen in de gelijkmaker. In de slotfase werd het zelfs ook nog 2-3 voor de Rotterdammers. In de slotminuut van de wedstrijd wist Hoever de bal in het doel te koppen en Ajax op gelijke hoogte te brengen: 3-3.

Wedstrijdverloop:
‘2. 1-0 Pinas
‘7. 2-0 Pinas
’19. 2-1 Feyenoord O16
’62. 2-2 Feyenoord O16 (Pen.)
’78. 2-3 Feyenoord O16
’81. 3-3 Hoever

Opstelling Ajax O16:
Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Aksit, Hoever; Warmerdam, De Waal, Unuvar; Hoogewerf, Pinas, El Kadiri.
Wissels: Dieker, Scholten, Beelen, De Vries, Allouch, Pynadath.

Ajax O15
Ajax O15 heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van FC Den Bosch O15. Jahnoah Markelo, Kik Braspenning, Youri Regeer (2) en een eigen doelpunt zorgden voor de Ajax’ goals.

Wedstrijdverloop FC Den Bosch O15 – Ajax O15 0-5:
’26. 0-1 ED
’35. 0-2 Braspenning
’46. 0-3 Regeer
’49. 0-4 Regeer
’66. 0-5 Markelo

Opstelling Ajax O15:
Dijkstra; Misidjan, Rensch, El Morabet, Oostwoud; Campagne, Regeer, Quaedvlieg; Markelo, Braspenning, Achemlal.
Wissels: Van den Heuvel, Sarfo, Dakriet, Mukeh.