Ajax O19 nam het zaterdagmiddag op tegen FC Utrecht O19. Daags na de 5-3-zege in de UEFA Youth League speelde het team van trainer John Heitinga met 1-1 gelijk in de Domstad. Donny Warmerdam scoorde in blessuretijd de enige Amsterdamse treffer nadat de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen.

Wedstrijdverloop FC Utrecht O19 – Ajax O19:
‘2. 1-0 FC Utrecht O19
’91. 1-1 Warmerdam

Ajax O17

Er waren nog twee andere jeugdteams die het zaterdag opnamen tegen Utrecht: Ajax O17 en Ajax O15. O17 won in een doelpuntrijk duel met 5-3 van de Domstedelingen. Grote man bij het team van Dave Vos was debutant Amourricho van Axel Dongen. De smaakmaker van Ajax O16, die vorige week in de mini-Klassieker (O16) twee keer wist te scoren, had met één assist en twee goals een groot aandeel in de zege.

De Amsterdammers kwamen al vroeg in het duel op achterstand, maar na een corner van Van Axel Dongen volleerde Rio Hillen fantastisch raak. Van Axel Dongen scoorde vlak voor rust de gelijkmaker nadat de Ajacieden opnieuw op achterstand waren gekomen. Via een goed lopende aanval over links kwam de bal via Sarfo voor de voeten van Van Axel Dongen terecht, die vervolgens eenvoudig kon binnen tikken. Na rust bracht de net 15-jarige aanvaller Ajax O17 op voorsprong na een fantastische pass van Kian Fitz-Jim. Ar’Jany Martha bracht de stand op 4-2 na een goede rush van Rasmussen. Vlak voor tijd kwam Utrecht met een waanzinnige goal terug in de wedstrijd. Een speler van Utrecht zag Van den Heuvel te ver voor zijn doel staan en schoot de bal via de onderkant van de lat raak. Enkele minuten later zorgde Jay Enem voor opluchting door de 5-3 op het scorebord te schieten.

Opstelling Ajax O17:
Van den Heuvel; Aning, Hillen, Dirksen, Dakriet; Campagne, Fitz-Jim, Martha; Sarfo, Braspenning, Van Axel Dongen.
Wissels: Dijkstra, Baas, Yah, Karahasanovic, Rasmussen, Enem.

Ajax O16

Ook op het andere veld van De Toekomst werd er flink op los gescoord. Ajax O16 verloor met 4-3 van FC Volendam. Na een 3-1-voorsprong werd de zege in de slotfase nog uit handen gegeven.

Opstelling Ajax O16:
De Graaff; Camara, Gooijer, Aertssen, Chahid; Klaasen, Oughcha, Misehouy; Jermoumi, Banel, Kalokoh.
Wissels: Setford, Van Bohemen, Brussee, Jansen, Bobson.

Ajax O15

Net als Ajax O19 ging ook Ajax O15 op bezoek in Utrecht. O15 bracht het er wel beter vanaf want er werd gewonnen! Lev Lenssen bracht de Ajacieden al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na de gelijkmaker en een rode kaart voor de thuisploeg brak een spannende slotfase aan. Uiteindelijk wist Noah Gesser zijn ploeg vlak voor het einde van het duel de winst te bezorgen!