Ajax O19 en Ajax O16 namen het vrijdagmiddag op Sportpark de Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Ajax O19

Op het hoofdveld speelde Ajax O19 met 0-0 gelijk tegen AZ. Bij de Amsterdammers stonden Youri Regeer, Naci Ünüvar, Anass Salah-Eddine en Sontje Hansen allemaal in de basis. Het viertal was afgelopen weekend nog actief op de Future Cup. Ünüvar en Salah-Eddine kwamen woensdag zelfs nog in actie tijdens de verloren kampioenswedstrijd van Ajax O17 (Regeer was geschorst voor die wedstrijd, red.). Datzelfde geldt voor invaller Solomon Bonnah, die net als Regeer, zijn debuut maakte voor Ajax O19.

In een rommelige wedstrijd creëerden beide ploegen weinig kansen. In de slotfase zette Ajax nog wel aan, maar geen van de kansen werd benut. Ajax staat nog wel eerste in de competitie, maar wordt op de voet gevolgd door Feyenoord (één wedstrijd minder gespeeld en twee punten minder) en AZ (twee punten minder). Komende maandag staat de mini-Klassieker op het programma in Rotterdam.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – AZ O19:

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Van Gelderen, Llansana, J. Timber, Salah-Eddine; Q. Timber, Regeer, Hansen; Ünüvar, Brobbey, Maddy.
Wissels: Reiziger, Abid, Aberkane, Taylor, Bonnah, Sint, Dostanic.

Ajax O16

Ajax O16 verloor met 3-1 van AZ. Gibson Yah viel vlak voor tijd in en bekroonde zijn invalbeurt in blessuretijd met een doelpunt, maar aanspraak op de winst maakte Ajax toen al niet meer.

Wedstrijdverloop Ajax O16 – AZ O16:
’61. 0-1 AZ O16
’67. 0-2 AZ O16
’71. 0-3 AZ O16
‘80+2. 1-3 Yah

Opstelling Ajax O16:
nnb

Ajax O15

Ajax O15 won donderdagavond met 1-0 van Heerenveen O15. In Friesland maakte Achraf Oughcha diep in blessuretijd de enige en winnende treffer!

Wedstrijdverloop Heerenveen O15 – Ajax O15:
‘70+5. 0-1 Oughcha

Opstelling Ajax O15:
De Graaff; Camara, Gooijer, Milovanovic, Aning; Klaasen, Brandes, Jansen; Banel, Bobson, Van Axel Dongen.
Wissels: Steur, Viereck, Oughcha, Chahid, Chourak, Rijkhoff.