Zaterdag werden er weer veel jeugdwedstrijden gespeeld. Ajax O19 en O15 speelden in Heerenveen en Eindhoven en O17 en O16 speelden op De Toekomst.

Ajax O19 heeft het mooie resultaat in de UEFA Youth League een goed vervolg gegeven. In Heerenveen werd een lastige wedstrijd met 3-1 gewonnen. Damjan Dostanic bracht de Amsterdammers op voorsprong vlak na rust. Na de gelijkmaker schoot Sontje Hansen O19 opnieuw op voorsprong. Hansen leek er lange tijd uit te liggen met een enkelblessure, maar kon daags na het geblesseerd uitvallen alweer minuten maken. Jaymillio Pinas schoot de wedstrijd vlak voor tijd in het slot.

Wedstrijdverloop SC Heerenveen O19 – Ajax O19:
’52. 0-1 Dostanic (Pen.)
’58. 1-1 SC Heerenveen O19
’74. 1-2 Hansen
’85. 1-3 Pinas

Opstelling Ajax O19:
Raatsie; Van der Sloot, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Warmerdam, Regeer, Llansana; Pynadath, Dostanic, Ünüvar.
Wissels: Dieker, Frei, De Waal, Tasci, Pinas, Hansen.

Ajax O17

Christian Rasmussen werd de matchwinner bij Ajax O17. Met twee goals schoot hij O17 langs FC Groningen. Vlak voor tijd had hij ook nog zijn hattrick kunnen voltooien, maar schoot hij de bal recht in de handen van de doelman. Na het 2-2-gelijkspel tegen Feyenoord O17 en de 3-2-nederlaag op bezoek bij Heerenveen O17, is dit de eerste competitiezege van de ploeg van trainer Dave Vos.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – FC Groningen O17:
’17. 1-0 Rasmussen
’29. 1-1 FC Groningen O17
’59. 2-1 Rasmussen

Opstelling Ajax O17:
Van den Heuvel; Dakriet, Dirksen, Hillen, Gooijer; Fitz-Jim, Rasmussen, Baas; Martha, Enem, Sarfo.
Wissels: Dijkstra, Van Bohemen, Camara, Chourak, Karahasanovic, Braspenning.

Ajax O16

Ajax O16 liet zaterdagmiddag niks heel van Sparta Rotterdam O16. Op De Toekomst werd het maar liefst 9-0!

Opstelling Ajax O16:
De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Chourak, Van Bohemen; Jansen, Misehouy, Klaasen; Banel, Rijkhoff, Van Axel Dongen.
Wissels: Setford, Chahid, Bobson, Brussee, Oughcha, Dubois.

Ajax O15

Het team van trainer Cedric van der Gun heeft het goede voorbeeld gegeven aan het eerste. Ajax O15 won met 3-1 op bezoek bij PSV O15. In Eindhoven waren Noah Gesser (2x) en Silvano Vos de doelpuntenmakers. Het is alweer de vierde zege op rij voor de Ajacieden.