Ajax O16 en Ajax O17 hebben zaterdag een ruime overwinning geboekt. O16 was op Sportpark de Toekomst met 5-0 te sterk voor ADO Den Haag O16 en Ajax O17 boekte een 4-1 zege op FC Groningen O17.

Ajax O16

Ajax O16 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van Willem Weijs creëerde veel kansen, alleen voor rust betaalde zich dat nog niet echt uit in doelpunten. Alleen Brian Brobbey wist voor rust het net te vinden. Een geweldig schot van Nordin Musampa belandde op de lat en ook Abdelghani El Bachir kopte de bal tegen het houtwerk.

In de tweede helft was het vrijwel direct raak. Eros Maddy rondde koeltjes af: 0-2. Wederom creëerde Ajax veel kansen. Brian Brobbey scoorde na ongeveer een uur spelen de derde treffer van de middag. Kansen van Brobbey, Hansen en Mbinga gingen er niet in, waarna Musampa uiteindelijk de 4-0 maakte. Waar de verdediger voor rust nog de lat raakte, schoot hij nu de bal van ruim twintig meter onhoudbaar in de kruising. Sontje Hansen bepaalde de eindstand op 5-0.

Opstelling Ajax O16:
Raatsie; Omzigtig (Hoever), Llansana, Musampa, Scholten; De Boer (Trustfull), Taylor (Ben Sallem), Mbinga; Maddy, Brobbey (Iallouchen), El Bachir (Hansen).

Fotoverslag Ajax O16-ADO Den Haag O16 (Harald Taylor):

Ajax O17

O17 won zaterdag eenvoudig van FC Groningen. Al binnen tien minuten was er drie keer gescoord; twee keer door Ajax, één keer door Groningen. Ryan Gravenberch kopte de thuisploeg na acht minuten knap op voorsprong, maar binnen één minuut stond het alweer gelijk. Wéér twee minuten later stond Ajax voor: Ekkelenkamp scoorde op aangeven van Farcas. Gravenberch maakte er in de 27e  minuut 3-1 van. Na rust scoorde Ajax nog één keer. Sven Botman was verantwoordelijk voor de 4-1.

‘8. 1-0 Gravenberch
‘9. 1-1 FC Groningen O17
’11. 2-1 Ekkelenkamp
’27. 3-1 Gravenberch
’65. 4-1 Botman