© Proshots

Ajax-jeugdspeler David Easmon was tot voorkort nog niet écht bekend in Nederland, laat staat in het buitenland. Daar kwam verandering in toen een foto van de wedstrijd van Ajax O15 tegen Sparta, waarop zijn tegenstander twee keer zo klein lijkt dan Easmon, viral ging. Easmon reageert tegenover Ajax TV voor het eerst op alle commotie.

Commotie

“Er stond bij de berichten geschreven dat ik 1 meter 90 ben, maar ik ben in werkelijkheid 1 meter 79”, vertelt Easmon. “Het is media, dus altijd wat overdreven. Alleen die jongen van Sparta was wel echt klein. Ik kreeg veel berichten, wereldwijd. Negatief en positief.” Ook kreeg hij een bericht uit onverwachte hoek. “Ik kreeg ook een berichtje van Demy de Zeeuw. Dat vond ik wel heel bijzonder. Hij had geschreven dat ik goed bezig was.”

Toekomst

De 14-jarige Easmon speelt pas kort bij Ajax, eerder maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van FC Utrecht. “Ik hoorde op een gegeven moment dat Ajax me aan het volgen was en plotseling kreeg ik een bericht dat de club me wilde hebben. Dat vond ik een bijzonder moment. Het is echt uniek om hier te zijn. Wie mijn voorbeeld is? Ik vind Ronaldo een harde werker. Natuurlijk ben ik voor Messi, maar Ronaldo volg ik ook wel.” De grote vraag: waar zien we Easmon over tien jaar voetballen? “Ik hoop sowieso in Ajax 1 en dan een mooie stap naar het buitenland.”