Door de lange blessures van Norbert Alblas, Peter Leeuwenburgh en Xavier Mous wil Ajax deze winter een strafschop keeperjonge keeper aantrekken. Dat meldt De Telegraaf. Aangezien derde keeper Mickey van der Hart is verhuurd aan Go Ahead Eagles is alleen Indy Groothuizen beschikbaar als derde keeper. Hij trainde de afgelopen weken ook al een aantal keer mee met het eerste elftal.

Norbert Alblas liep in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk een afgescheurde voorste kruisband in zijn rechterknie op die hem negen tot twaalf maanden aan de kant zet. Hij is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Peter Leeuwenburgh werd twee weken geleden geopereerd aan zijn schouder en is er in de loop van 2015 weer bij. Xavier Mous was eerst geblesseerd aan de heup en vervolgens aan de enkel. Ook op Mickey van der Hart kan geen beroep worden gedaan. Hij is verhuurd aan Go Ahead Eagles waar hij voornamelijk als tweede doelman fungeert.

De Boer: ‘Misschien dat we achter Jasper Cillessen en Diederik Boer een jonge derde keeper aantrekken. Iemand van een jaar of twintig. Mickey van der Hart kunnen we niet terughalen.’ Ajax nieuws Ajax1.nl