Ajax is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In de Champions League werden beide wedstrijden met 3-0 gewonnen en in de Eredivisie gaan de Amsterdammers aan kop, met evenveel punten als nummer 2 PSV. Arno Vermeulen denkt dat Ajax het succes van vorig seizoen kan herhalen.

Vermeulen beaamt dat de selectie met het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt wellicht iets minder is geworden, zo zegt hij het Sportforum van de NOS. “Ik denk dat ze misschien iets minder zullen overheersen, dat gevoel heb ik ook wel. Dat komt vooral door Frenkie de Jong, natuurlijk. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je minder efficiënt bent. Martínez heeft een geweldige mentaliteit en dat kan je veel brengen, voor Tagliafico geldt hetzelfde.”

“Ik denk dat Martínez alleen maar beter kan worden, want hij zit nog in de aanpassingsperiode”, vervolgt de commentator. “Met Promes hebben ze er nog een extra aanvaller bijgekregen, dus meer keuze. Je hebt Huntelaar nog achter de hand. Het is wat minder, maar of dat betekent dat Ajax wat minder gaat presteren… Dat hoeft natuurlijk niet. Ze kunnen zo de halve finales weer halen.”